El Departament de Treball ha signat un conveni amb la Fundació Privada Inform a partir del qual subvencionarà amb 3.545.992 euros, atorgats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), un programa de formació per a joves en el camp de l’administració d’empreses. Es tracta d’un total de 72 cursos en el marc de l’especialitat d’administratiu polivalent per a petites i mitjanes empreses (pimes) del qual se’n beneficiaran un total de 864 joves i que es desenvoluparan durant l’any 2007.

La fundació Privada Inform agrupa 13 ajuntaments -entre els quals hi ha el de Barcelona, a través de Barcelona Activa- i cinc centres de formació professional. En el context dels programes de qualificació professional, el SOC valora especialment la metodologia utilitzada per la Fundació Inform, basada en reproduir situacions laborals reals de forma simulada per formar els seus alumnes en el camp de l’administració d’empreses.

5.000 empreses ‘simulades’

Per desplegar aquesta metodologia, la Fundació disposa d’una xarxa de 5.000 empreses transnacionals ‘simulades’ creades especialment per donar més veracitat a la formació dels seus alumnes. A més, també cal destacar l’aprenentatge d’idiomes, la formació on line i el foment de l’autoocupació com a eixos centrals dels seus programes formatius, així com la capacitat d’innovació de la Fundació, que ha sabut adaptar-se tant a les noves necessitats de les empreses com a un mercat laboral canviant i divers.

La Fundació Privada Inform-Institut per a la Formació de Joves vers l’Administració d’Empreses, en el seu nom complet, va ser creada l’any 1996. Actualment, agrupa els Ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Vilafranca del Penedès, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Manlleu, Santa Coloma de Gramenet, Tortosa, Lleida, Reus, Rubí, la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Barcelona i el Vendrell.

Aquests ajuntaments i entitats han estat pioners a l’Estat pel que fa la metodologia de la simulació d’empreses, i han constituït un punt de partida per posar en marxa una xarxa estatal que avui agrupa prop de 240 centres a tota Espanya que desenvolupen la mateixa metodologia.

El nivell d’inserció obtingut per la Fundació Inform ha estat del 71,22% en l’exercici 2005, i les dades provisionals corresponents a l’any passat preveuen un resultat similar.

Dimecres, 2 de maig de 2007