TREBALL I INDÚSTRIA AVALA UN PROJECTE DE RECERCA EN ENERGIA EÒLICA D’ECOTÈCNIA

La cooperativa catalana rep suport de la Generalitat per valor de gairebé quatre milions i mig d’euros

L’empresa catalana Ecotècnia, especialitzada en energia eòlica, ha signat un crèdit de 4.081.000 euros amb l’Institut Català de Finances amb l’aval de la Direcció General d’Economia Cooperativa, Social i d’Autoocupació. A més, ha rebut 389 mil euros del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial –CIDEM- com a incentiu a la recerca, desenvolupament i innovació tecnològica. La companyia es beneficïa d’aquests ajuts públics per la inversió de gairebé sis milions d’euros en projectes de R+D+I.

Segons el Director General d’Economia Cooperativa, Social i d’Autoocupació, Santiago Esteban, els fons públics destinats a Ecotècnia són “ l’expressió de la política decidida d’aquest Govern de donar suport a iniciatives estratègiques per al nostre país, i una aposta del Departament de Treball i Indústria per l’enfortiment del sector cooperatiu català”.

Ecotècnia és una cooperativa catalana, creada fa 24 anys, especialitzada en projectes d’energies renovables, principalment eòlics. Agrupada en Mondragón Corporación Cooperativa, setè grup empresarial de l’Estat i primer grup cooperatiu del món, Ecotècnia competeix amb els gegants mundials del sector eòlic, i va tancar l’any passat amb un volum de vendes de 170 milions d’euros.

Amb cinc empreses punteres de l’economia cooperativa catalana, Ecotècnia ha fundat CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya, el que reforça la seva identitat de cooperativa compromesa amb el desenvolupament empresarial català.

Santiago Esteban ha elogiat el model de cooperativa i ha fet una crida als joves emprenadors catalans per a que “ perdin complexes i s’engresquin a fer una economia generadora d’una riquesa que sigui dels propis treballadors i que garanteixi la continuïtat dels llocs de treball cooperatius.                                                                                                                         

Per més informació, podeu posar-vos en contacte amb el gabinet de premsa del Departament de Treball i Indústria.