Davant l’informe sobre el control de contractació presentat avui per l’Avalot Joves de la UGT de Catalunya, el Departament de Treball i Indústria vol precisar el següent:

1) El Servei d’Ocupació de Catalunya és l’organisme que registra els contractes laborals però no té ni ha tingut mai la competència sobre el control de la legalitat d’aquestes comunicacions.

2) Segons l’ordenament laboral, abastament recolllit a l’Estatut dels Treballadors i altres lleis i ordres, és la Inspecció de Treball qui vetlla pel compliment de la legalitat dels contractes i que pot actuar d’ofici o a instància de part.

3) A la programació d’objectius per a l’acció inspectora d’enguany, s’hauran inspeccionat 2.000 empreses i prop de 15.000 contractes. Aquesta iniciativa forma part del Pla de Qualitat a l’Ocupació 2005 del Departament de Treball i Indústria per tal de reduir la temporalitat i la rotació laboral.

4)  El Departament de Treball i Indústria informa que, davant els 1.500 contractes analitzats per l’Avalot Joves de la UGT de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha registrat gairebé 2.500.000 contractes fins a novembre d’enguany.

Dijous, 22 de desembre de 2005