Salut

Segon comunicat sobre el brot de toxiinfecció alimentària d'àmbit estatal

query_builder   1 agost 2005 15:00

event_note Nota de premsa

Segon comunicat sobre el brot de toxiinfecció alimentària d'àmbit estatal

El Departament de Salut ha tingut coneixement de 10 casos més de persones afectades pel brot de gastroenteritis per haver consumit uns pollastres a l’ast precuinats, envasats al buit, procedents d’una empresa d’àmbit estatal.

Amb aquestes ja són 42 les persones afectades a Catalunya, pertanyents a 11 famílies de Rubí, Vic, Gaià, Terrassa, Barcelona (2), Sabadell, Sant Cugat, Martorell, Girona i Tarragona.

D’aquestes 10 persones afectades, 2 estan ingressades a l’Hospital de Terrassa i evolucionen favorablement. Les 6 persones que estaven ingressades el divendres ja han estat donades d’alta.

Els casos van iniciar els símptomes entre els dies 25 i 31 de juliol i presentaven una simptomatologia de vòmits, dolor abdominal i febre, malestar general, cefalees i dolors osteomusculars.

S’han practicat coprocultius als afectats, però encara no es coneixen els resultats dels mateixos.

Coincidint amb els casos detectats a Catalunya, es va rebre una notificació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, depenent del Ministeri de Sanitat i Consum, que informava de l’aparició de casos en diferents Comunitats Autònomes, relacionats amb la ingesta de pollastres elaborats per l’empresa SADA S.A, ubicada a Castella-la Manxa, de les marques “Pimpollo” i “Pollo Asado SADA”.

La pròpia empresa va portar a terme les mesures de retirada del producte i alhora es va informar a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària per tal de garantir que els productes sospitosos no estiguessin a la venda.

No obstant això, atès que la vida comercial del producte és d’un mes, i existeix la possibilitat que alguns ciutadans puguin conservar en el seu domicili algun d’aquests productes adquirit abans de la retirada del mercat, el Departament de Salut adverteix que no s’han de consumir amb independència de la data de caducitat i el lot de fabricació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia