El Departament de Salut ha editat dos llibrets de Consells de Puericultura, adreçats a donar suport d’una manera fàcil i entenedora a les mares i als pares en la cura dels seus fills en els primers mesos i anys de vida.

D’una banda, s’ha publicat Els primers mesos de vida, on s’expliquen els principals temes que preocupen els pares com l’alimentació, l’higiene, les malalties o la prevenció d’accidents en els primers dies i setmanes de vida del nadó.

En total s’han distribuït 35.210 exemplars d’aquest llibret en clíniques i hospitals maternals, que seran els encarregats de fer-los arribar a les mans dels pares i mares que acaben de tenir un fill.

La segona publicació editada pel Departament de Salut és Els primers anys.  Aquest document dóna les pautes que han de seguir els pares en els primers anys de vida sobre creixement, desenvolupament, calendari de vacunacions, malalties, alimentació, hàbits i prevenció d’accidents.

D’aquest llibret se n’han editat uns 80.000 i el Departament de Salut els fa arribar directament a casa dels pares del nadó.

Els primers mesos de vida, i Els primers anys han estat elaborats amb la col•laboració d‘un grup de professionals sanitaris experts en el tema i amb la participació de la Societat Catalana de Pediatria, l’Associació Catalana de Llevadores, i l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica.

Podeu trobar aquestes publicacions a:

http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/pdf/conpueri2006.pdf

http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/pdf/calendariprimersanys2006.pdf