Salut

Segon comunicat del Brot de tuberculosi a Barcelona

Adata de 22 de juny de 2005 no s'ha declarat cap cas nou

query_builder   22 juny 2005 14:00

event_note Nota de premsa

Segon comunicat del Brot de tuberculosi a Barcelona

Adata de 22 de juny de 2005 no s'ha declarat cap cas nou

El Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Barcelona no han tingut coneixement de cap nou cas de tuberculosi del contagi es va produir en el marc d’unes colònies organitzades per l’AMPA d’una escola de Barcelona. Per tant el nombre de casos és d’un adult i cinc nens d’edats compreses entre 2 i 7 anys, tots ells ja donats d’alta.

Pel que fa al cribatge tuberculínic (prova de la tuberculina) realitzat a les persones que van estar a les colònies, 5 nens i 12 adults han donat positiu (és a dir que han estat en contacte amb el bacil) i se’ls hi està fent les proves diagnòstiques corresponents, els resultats de les quals estaran a finals de la setmana vinent.

Mesures de control i actuació futura

Des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona s’ha iniciat tot el procés de control davant els possibles cassos de contagi. El 14 de juny es va realitzar el cribatge tuberculínic (prova de la tuberculina) a totes aquelles persones que van estar a les colònies. No es fa la prova de la tuberculina a tots els alumnes de  l’escola perquè la infecció s’ha produït en l’entorn familia del cas índex i en l’entorn de les colònies, a més, els nens no contagien la tuberculosi.  Avui, 20 de juny es realitzaran les proves de radiografia als casos que han donat positiu en la prova de la tuberculina. Donar positiu en la prova de la tuberculina no vol dir està malalt, només que hi ha hagut contacte previ amb el microbi.

Si la lectura de la radiografia es normal s’inicia tractament de quimioprofilaxi per tractar la infecció i evitar que es desenvolupi la malaltia. Si la lectura mostra una placa patològica s’iniciarà el tractament adequat.

Als nens que han donat negatiu en la prova de la tuberculina seran visitats, avui 20 de juny,  de forma individualitzada per si cal tractament preventiu abans de realitzar una segona prova  de la tuberculina que es farà d’aquí a dos mesos (setembre). Aquesta segona prova serveix per descartar que passi desapercebut un infectat recent que encara no hagi donat positiu a la prova. 

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia