La consellera de Salut, Marina Geli, i el conseller d'Educació i Universitats, Joan Manuel del Pozo, presentaran en roda de premsa, demà, dijous 20 de juliol a les 17.15h, el Centre de Recerca de Salut Internacional de Barcelona-CRESIB.
A l'acte hi seran també presents, el director del Projecte, Pedro Luis Alonso; el Rector Universitat de Barcelona, Màrius Rubiralta; el Director general de l'Hospital Clínic de Barcelona, Joan Rodés, i el Director General Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Plasència,
El passat 12 de juliol, la consellera de Salut i el conseller d'Educació i Univeristats van signar la constitució de la Fundació gestora del CRESIB.
L'objectiu del CRESIB és crear i consolidar un Centre dedicat a la recerca i a la formació en l'àmbit de la salut internacional a Catalunya (salut i immigració, malalties associades a la pobresa, globalització de la salut i la malaltia, epidèmies, noves malalties emergents i re-emergents, conseqüències econòmiques de la salut i la malaltia en el desenvolupament, ... ), que disposi dels espais, les infrastructures i els recursos personals i materials necessaris per al desenvolupament de les seves finalitats i que sigui competitiu en l'entorn de la Unió Europea, per tal d'afavorir la participació catalana en els fòrums internacional on es debaten els problemes de la salut global.
El CRESIB forma part del Programa de Centres de Recerca de la Generalitat de Catalunya, i en la seva Fundació hi participaran com a patrons fundadors els departaments de Salut i d'Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona (UB), l'Hospital Clínic de Barcelona (HCB) i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).
El CRESIB serà gestionat per una fundació privada de nova constitució tutelada per les institucions públiques que la financen.


CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Presentació CRESIB
DIA:Dijous, 20 de juliol
HORA:17.15h
LLOC:Sala d'actes del Departament de Salut (Travessera de les Corts, 131-159. Pavelló Ave Maria). Barcelona.