La consellera de Salut, Marina Geli, i el conseller d'Educació i Universitats, Joan Manuel del Pozo, signaran el proper dilluns 30 d’octubre la constitució de la Fundació Privada Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC).

La constitució del centre, que va ser aprovada pel Govern el passat 24 d’octubre, tindrà a lloc a les 16.30h a Sala d’actes del Departament de Salut (Travessera de les Corts, 131-159. Pavelló Ave Maria), de Barcelona.

A més de la Generalitat de Catalunya, també seran patrons nats de la fundació l’Ajuntament de Badalona, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Institut Català de la Salut (ICS), el Consejo Superior de investigaciones Científicas (CSIC), l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (HUGTiP) i la Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

La missió de l’IMPPC serà la de fer recerca sobre la genètica i epigenètica del càncer, principalment  del càncer familiar i hereditari.

 

El seu director serà el Dr. Manuel Perucho Martínez, actualment director del Programa de Genètica i Epigenètica del Càncer al Burnham Institute for Medical Research, de la Jolla, California.

L’objectiu del centre serà el de trobar canvis moleculars que serveixin de marcadors tumorals amb capacitat de predicció de la possibilitat de desenvolupar aquesta malaltia, i que puguin ser utilitzats com a dianes moleculars per al tractament dirigit i personalitzat del càncer. Hi haurà tres tipus de programes:

- Programes bàsics:

- Genètica del càncer.

- Epigenètica del càncer

- Inestabilitat genètica del càncer

- Programes mixtos:

- Noves tecnologies en l’estudi molecular del càncer

- Bioinformàtica

- Programes aplicats:

- Diagnòstic molecular del càncer hereditari

- Epidemiologia molecular

- Farmacogenòmica

- Patologia molecular

L’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer estarà ubicat en un edifici de 3.300m2 annex a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

El centre tindrà un pressupost de 18.595.000 € en 5 anys (2006-2010),7.000.000 € dedicats a inversions i 11.595.000 € en funcionament, i comptarà amb 94 professionals.