La consellera de Salut, Marina Geli, clourà, el proper dimarts, 26 de setembre a les 19 h, l'acte de presentació del nou model de control als establiments alimentaris.
L'acte tindrà lloc a la sala d'actes del Departament de Salut (Travessera de les Corts, 131-159, pavelló Ave Maria) de Barcelona.
L'objectiu d'aquest nou model d'inspecció és determinar de forma objectiva el risc associat a cada establiment alimentari, obtenir una classificació dels establiments de Catalunya mitjançant criteris homogenis i establir les freqüències d'inspecció de cada establiment.
El Departament de Salut pretén que aquest procediment es fonamenti en la valoració de diversos criteris de risc associats a cada establiment alimentari: tipus d'aliment i ús previst pels consumidors, activitat de la indústria alimentària, mètode del procés de l'aliment i mida de l'empresa, antecedents de l'empresa, higiene, característiques de les instalolacions i sistemes d'autocontrol de la seguretat dels aliments.
L'aplicació d'aquest nou model afectarà a més de 18.000 empreses alimentaries inscrites al Registre Sanitari de Catalunya.



PROGRAMA



17.30h Benvinguda i inauguració


Dr. Antoni Plasència
Director General de Salut Pública


17.45h Presentació del model:

Sr. Àngel Teixidó, subdirector general de Protecció de la Salut.

Sr. Lluís Picart, cap de servei de Veterinària de Salut Pública.

Sr. Xavier Llebaría, coordinador per al desplegament de l'Agència de Protecció de la Salut.


19h. Cloenda de l'acte a càrrec de l'Hble. Sra. Marina Geli, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya.