Salut

Quarta sessió del Consell de la Professió Mèdica de Catalunya

query_builder   16 febrer 2007 14:27

event_note Nota de premsa

Quarta sessió del Consell de la Professió Mèdica de Catalunya


Els mitjans gràfics en podran prendre imatges a les 16h i declaracions cap a les 19h, un cop acabada la reunió
La consellera de Salut, Marina Geli, ha convocat per al proper dilluns 19 de febrer, la quarta reunió del Consell de la Professió Mèdica de Catalunya, que tindrà lloc a la sala d'actes del Departament de Salut.

Durant la reunió es presentaran els treballs preliminars de les dues comissions. La primera és la Comissió d'Ordenació Sanitària, presidida pel president del Cololegi de Metges de Barcelona, Miquel Bruguera, que presentarà les seves conclusions de l'estudi sobre el número de metges necessaris al sistema sanitari per fer compatibles la seves necessitats i les de conciliació de la vida familiar dels professionals.

La segona és la Comissió d'Exercici Professional presidida pel secretari general de Metges de Catalunya, Patricio Martínez, que exposarà les conclusions del document que han elaborat sobre el nivell retributiu dels metges catalans en relació a d'altres entitats proveïdores i els de la resta de comunitats autònomes per tal d'establir conseqüentment els nous models retributius.

El Consell es constitueix com un òrgan permanent de consulta i participació del cololectiu professional mèdic, per tal de garantir el diàleg i la comunicació mútua entre els agents del sistema i l'Administració sanitària, alhora que vol generar un debat sobre el paper del personal mèdic en el desenvolupament de les polítiques departamentals, la seva corresponsabilitat en l'assoliment dels objectius del sistema sanitari, la millora de la qualitat assistencial envers el ciutadà, els nivells de competència necessaris per tal de garantir el dret a la protecció de la salut i tots aquells que es vagin generant en l'entorn sanitari.

A part del Departament de Salut, estan convocats representants de l'Institut d'Estudis de la Salut, del CatSalut, de l'Institut Català de la Salut, del Consell de Cololegis de Metges de Catalunya, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de la Reial Acadèmia de Medicina, de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, de l'àmbit universitari, de les patronals i dels sindicats majoritaris de Catalunya.


Amb la constitució del Consell de la Professió Mèdica es dóna compliment a un dels acords firmats amb el Sindicat de Metges de Catalunya. El 29 de maig de 2006 va tenir lloc una reunió preconstitutiva, prèvia a la publicació de l'Ordre de creació del Consell de la Professió Mèdica de Catalunya, el DOGC de 14 de juliol de 2006.

El 20 de juliol de 2006 va tenir lloc la primera reunió en la que es va constituir el Consell de la Professió Mèdica.
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTEImatges mudes de la reunió del Consell de la Professió Mèdica de Catalunya

DIADilluns, 19 de febrer 2007
HORA16 h
LLOCSala d'actes del Departament de Salut. Pavelló Ave Maria
Travessera de les Corts, 131-159. Barcelona


CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTEDeclaracions a la sortida de la reunió
DIADilluns, 19 de febrer 2007
HORACap a les 19h
LLOCSala d'Actes del Departament de Salut. Pavelló Ave Maria
Travessera de les Corts, 131-159. Barcelona.El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia