Després de l'acord, els signants atendran els mitjans de comunicació

La consellera de Salut, Marina Geli; el conseller de Justícia, Josep M. Vallès; la consellera d'Interior, Montserrat Tura; el regidor de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Ferran Julian; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret; el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, i el president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, Joan Maria Roig, signaran demà, dimarts 17 d'octubre, un acord per promoure l'aplicació del Protocol d'actuació per a l'atenció a les urgències, els trasllats i els ingressos involuntaris urgents de persones amb malaltia mental.

L'acte tindrà lloc a les 17h a la Sala d'actes del Departament de Salut. Un cop finalitzada la signatura de l'acord, els signants atendran els mitjans de comunicació que ho desitgin.

El Protocol aporta conceptes bàsics sobre l'atenció a les urgències psiquiàtriques, l'organització i la coordinació dels diferents serveis assistencials, l'àmbit d'intervenció dels cossos de seguretat i les mesures d'actuació davant un trasllat psiquiàtric urgent en situació d'involuntarietat.

L'objectiu del Protocol és elaborar unes pautes d'actuació entre les diferents institucions i estaments (sanitari, judicial i cossos de seguretat) que poden intervenir en l'atenció a les urgències, els trasllats i els ingressos involuntaris de persones amb malaltia mental.




CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Acord per promoure l'aplicació del protocol d'actuació per a l'atenció a les urgències, els trasllats i els ingressos involuntaris urgents de persones amb malaltia mental

DIA:Dimarts, 17 d'octubre de 2006
HORA:17h
LLOC:Sala d'actes del Departament de Salut (Travessera de les Corts, 131-159. Pavelló Ave Maria). Barcelona.