El Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Barcelona han tingut coneixement de 3 casos d’Hepatitis B (dos de la ciutat de Barcelona i un de la província). La primera notificació es va fer el 21 d’abril.

Es tracta de 3 corredors d’orientació en montanya, un esport que sovint ocasiona ferides lleus que sagnen. El contacte proper entre els corredors molt probablement va facilitar el contagi per via sanguínia.

Mesures de control i actuació futura

Des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona s’han realitzat totes les proves de  control per detectar els possibles casos de contagi a tots els familiars que convivien amb els casos declarats. Totes les lectures han estat negatives.

Els corredors declarats a Barcelona participen en una lliga estatal, i es té coneixement de 2 casos més a Madrid, 1 a Múrcia i 1 a Huelva.

Actualment la Direcció General Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Salut Pública de Barcelona  estan citant a 161 corredors de tot Catalunya que van participar en carreres amb els casos declarats. 

La resta de les lectures no es sabran fins d’aquí un parell de setmanes.