Salut

Presentació del Centre Català d'Investigació i Desenvolupament de vacunes per a la sida (HIVACAT)

query_builder   1 setembre 2006 13:00

event_note Nota de premsa

Presentació del Centre Català d'Investigació i Desenvolupament de vacunes per a la sida (HIVACAT)

La consellera de Salut, Marina Geli, i el conseller d’Educació i Universitats, Joan Manuel del Pozo, presidiran el proper dilluns 4 de setembre l’acte de presentació del Centre Català d’Investigació i Desenvolupament de vacunes per a la sida (HIVACAT).

A l’acte també hi seran presents el director general de la Fundació “la Caixa”, Josep Francesc Conrado, i el director de l’IDIBAPS Fundació Clínic, Joan Rodés.

El Centre Català d’Investigació i Desenvolupament de Vacunes per a la sida (HIVACAT) té com a objectiu global potenciar la investigació en el camp de les vacunes profilàctiques i terapèutiques per al VIH a Catalunya.

La creació d’aquest centre coordinador de vacunes a Catalunya enfortirà els programes de vacunes del VIH d’aquest país i facilitarà la difusió de projectes dissenyats localment i la participació del govern català en programes de vacunació a nivell  internacional.

El projecte HIVACAT estarà constituït per l'Hospital Clínic (Fundació Clínic) i l’Hospital Trias i Pujol (Fundació IrsiCaixa). Al capdavant del projecte hi haurà el Dr. Gatell, de l’Hospital Clínic, i el Dr. Clotet, de l’Hospital Trias i Pujol, que compten amb una sòlida experiència en l’estudi de la reconstitució immunitària de pacients amb infecció pel VIH.

L’acte tindrà lloc a les 13 hores a la sala d’actes del Departament de Salut (Travessera de les Corts, 131-159. Pavelló Ave Maria) de Barcelona.

1 de setembre de 2006

Programa

Situació actual del desenvolupament de la vacuna contra la SIDA. Principals

línies de recerca. Resultats assolits fins ara. Esperances a curt termini i problemes que caldrà resoldre en els propers 5 anys.

Dan Baurouch

Director del Programa de Vacunes sobre el VIH

Harvard University. Boston, USA

Necessitat de recerca en el camp de la vacuna contra el VIH/sida. Finançament del desenvolupament de la vacuna. Necessitat d’un esforç conjunt internacional. Paper de Bill&Melinda Gates Foundation.

José Esparza

Senior Advisor, HIV Vaccines

HTR/Global Health Program

Bill&Melinda Gates Foundation

Presentació del Centre Català per al desenvolupament de la vacuna contra el VIH/sida.

Bonaventura Clotet

Fundació irsiCaixa

Josep Maria Gatell

Hospital Clínic. Fundació Clínic. 

Cloenda de l’acte

Marina Geli. Consellera de Salut

                                                  

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia