La consellera de Salut, Marina Geli, i el conseller d’Educació i Universitats, Joan Manuel del Pozo, presidiran el proper dilluns 4 de setembre l’acte de presentació del Centre Català d’Investigació i Desenvolupament de vacunes per a la sida (HIVACAT).

A l’acte també hi seran presents el director general de la Fundació “la Caixa”, Josep Francesc Conrado, i el director de l’IDIBAPS Fundació Clínic, Joan Rodés.

El Centre Català d’Investigació i Desenvolupament de Vacunes per a la sida (HIVACAT) té com a objectiu global potenciar la investigació en el camp de les vacunes profilàctiques i terapèutiques per al VIH a Catalunya.

La creació d’aquest centre coordinador de vacunes a Catalunya enfortirà els programes de vacunes del VIH d’aquest país i facilitarà la difusió de projectes dissenyats localment i la participació del govern català en programes de vacunació a nivell  internacional.

El projecte HIVACAT estarà constituït per l'Hospital Clínic (Fundació Clínic) i l’Hospital Trias i Pujol (Fundació IrsiCaixa). Al capdavant del projecte hi haurà el Dr. Gatell, de l’Hospital Clínic, i el Dr. Clotet, de l’Hospital Trias i Pujol, que compten amb una sòlida experiència en l’estudi de la reconstitució immunitària de pacients amb infecció pel VIH.

L’acte tindrà lloc a les 13 hores a la sala d’actes del Departament de Salut (Travessera de les Corts, 131-159. Pavelló Ave Maria) de Barcelona.

1 de setembre de 2006

Programa

Situació actual del desenvolupament de la vacuna contra la SIDA. Principals

línies de recerca. Resultats assolits fins ara. Esperances a curt termini i problemes que caldrà resoldre en els propers 5 anys.

Dan Baurouch

Director del Programa de Vacunes sobre el VIH

Harvard University. Boston, USA

Necessitat de recerca en el camp de la vacuna contra el VIH/sida. Finançament del desenvolupament de la vacuna. Necessitat d’un esforç conjunt internacional. Paper de Bill&Melinda Gates Foundation.

José Esparza

Senior Advisor, HIV Vaccines

HTR/Global Health Program

Bill&Melinda Gates Foundation

Presentació del Centre Català per al desenvolupament de la vacuna contra el VIH/sida.

Bonaventura Clotet

Fundació irsiCaixa

Josep Maria Gatell

Hospital Clínic. Fundació Clínic. 

Cloenda de l’acte

Marina Geli. Consellera de Salut