El Govern ha donat llum verda a la construcció dels nous hospitals de Sant Boi de Llobregat i Mollet del Vallès

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui una partida de més de 269,2 milions d’euros per portar a terme vàries actuacions en l’àmbit de la sanitat. Aquesta aportació té per objecte garantir l’assistència sanitària al territori català i fomentar l’equilibri territorial de les infrastructures, de l’accessibilitat i de la qualitat dels serveis públics, d’acord amb les recomanacions del nou mapa sanitari, sociosanitari i de salut pública.

Les actuacions que ha portat a terme el Govern són:

En l’àmbit hospitalari

• Nou Hospital de Sant Boi de Llobregat: La Comissió de Polítiques Socials del Govern ha autoritzat avui la subscripció d’un conveni de col•laboració entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu per a la construcció del nou Hospital a Sant Boi de Llobregat. La valoració de les inversions previstes és de 70.456.958 euros i la superfície construïda del nou centre, que s’ubicarà en els terrenys que disposa l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat, serà de 32.000 m2.

• Nou Hospital de Mollet del Vallès: el Govern ha aprovat destinar 66.651.638 euros per a la construcció del nou Hospital de Mollet. El projecte d’aquest nou hospital determina una superfície de 26.649 m2 pel nou edifici, que estarà situat al costat de la ronda dels Pinetons, al barri de Can Borrell de Mollet del Vallès. L’edifici, que tindrà quatre plantes,  oferirà 160 llits per a l’hospitalització, 6 quiròfans i 12 boxs per a l’atenció urgent, entre d’altres serveis.

• Millora de les instal•lacions de l’Hospital de Figueres: el Govern també ha autoritzat un conveni entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Hospital de Figueres Fundació Privada per millorar les instal•lacions de l’Hospital de Figueres. El conveni, amb un finançament 18.550.000 d’euros, té l’objecte de remodelació i ampliació de l'hospital.

• Ampliació de l’Hospital del Mar: el Govern ha aprovat avui l’acord pel qual s’autoritza una operació de finançament a llarg termini per import màxim de 42.000.000 d’euros. Aquesta operació de finançament està destinada per fer front a l’execució de la 1ª i 2ª fase del Pla director d’infraestructures de l’Hospital del Mar, per la construcció d’un edifici i ampliació de la superfície disponible.

• Ampliació de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell: el Govern ha aprovat un conveni pluriennal per la construcció de dos edificis annexos a l’hsopital, per un import de 38.945.344,95 euros.

• Nou Centre Sociosanitari a Palamós: el Govern ha autoritzat la concessió de subvencions a la Fundació Mossèn Miquel Costa- Hospital de Palamós, per un import de 1.700.000 euros, per realitzar les obres de construcció d’un centre sociosanitari ubicat a Palamós.

En l’àmbit de primària

• Nou consultori local de La Fatarella: el Govern autoritzat la concessió de subvencions a l’Ajuntament de La Fatarella, per un import de 93.120,96 euros, amb l’objecte de col•laborar en el finançament de les obres de construcció del consultori local del municipi.

• Obres de reforma i ampliació del consultori local de Sant Iscle de Vallalta: el Govern ha autoritzat destinar 289.908 euros, per a fer front a les despeses que es derivin de la signatura d’un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta per finançar les obres de reforma i ampliació del consultori local del municipi.

• Nou Centre de Salut al Port de la Selva: el conveni de col•laboració amb l'Ajuntament de Port de la Selva té per objecte finançar les obres de construcció d'un Centre de Salut al municipi, per un import de 367.013,44 euros.

Altres àmbits

• Conveni amb la FECAFAMM (Federació d’Associacions de Familiars i persones amb problemes de salut mental de Catalunya): conveni per promoure polítiques adreçades a la participació activa dels afectats en el desplegament de les accions previstes en el Pla Director de Salut Mental i Addicions, per un import de 277.000 euros.

• Conveni amb l’ACAB (Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia): conveni per prompure polítiques adreçades a la promoció, prevenció, atenció i suport als afectats i a les famílies envers els trastorns del comprtament alimentari, per un import de 65.000 euros.