Els Departaments Benestar i Familia i Salut volen retre un reconeixement a les persones afectades per aquesta malaltia, als seus familiars, als professionals i voluntaris que en tenen cura

El proper 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer que enguany coincideix amb el centenari del descobriment de la malaltia per part del Dr. Aloïs Alzheimer, per això les diferents associacions i entitats implicades amb la malaltia han organitzat més d'un centenar d'activitats diferents que es desenvoluparan, al llarg d'un mes i mig, arreu de Catalunya. Aquestes activitats s'inicien el 17 de setembre, amb un Dinar de Germanor al Palau Sant Jordi de Barcelona, i es desenvoluparan fins a mitjans de novembre.

Per aquest motiu, sota la presidència de les conselleres de Benestar i Família, Carme Figueras, i de Salut, Marina Geli, el proper diumenge 17 de setembre, amb el lema "Recorda que no està sol", tindrà lloc al Palau Sant Jordi de Barcelona un dinar de germanor que comptarà amb l'assistència de totes les associacions i les entitats d'Alzheimer de Catalunya. En total hi participaran unes 2.650 persones entre usuàries, familiars, voluntàries, professionals i representants de les entitats d'aquest àmbit. Amb els actes que se celebraran al llarg d'aquest diumenge, la Generalitat vol fer un reconeixement a les persones que pateixen aquesta malaltia però també als familiars, als professionals i a les persones voluntàries que tenen cura de les persones afectades.

A les 14.00 hores, està previst l'inici del dinar de germanor i cap a les 15.30 hores, es procedirà a fer entrega dels premis del concurs de cartells "Dissenya per l'Alzheimer" que el Departament de Benestar i Família ha convocat enguany per primera vegada. Posteriorment, les conselleres Carme Figueras i Marina Geli faran els parlaments oficials.


CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Dinar germanor - Dia Mundial de l'Alzheimer
DIA:Diumenge 17 de setembre
HORA:14.00H Inici del Dinar de Germanor
15.30H. Parlaments Oficials de les conselleres de Benestar i Família i Salut
LLOC:Sala annexa al Palau Sant Jordi - Montjuïc - Barcelona