Direcció General de Comunicació

El Govern remodela un pas a nivell del ferrocarril Lleida-La Pobla al seu pas per Alcoletge, al Segrià

query_builder   1 abril 2008 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern remodela un pas a nivell del ferrocarril Lleida-La Pobla al seu pas per Alcoletge, al Segrià

 
  • L’actuació consisteix en la construcció d’un pas superior sobre la línia del ferrocarril Lleida-La Pobla de Segur 
  • Els treballs començaran l’estiu vinent i compten amb una inversió de 2,1 milions d’euros
El Govern ha impulsat avui les obres que permetran suprimir un pas a nivell en l’encreuament entre el camí de la Carrerada i la línia de ferrocarril de Lleida-La Pobla de Segur, a Alcoletge (Segrià). Amb aquest objectiu ha declarat avui l’ocupació urgent dels béns i drets afectats per aquests treballs, actualment en fase de licitació, que començaran l’estiu vinent i comptaran amb una inversió estimada en 2,1 milions d’euros.
 
Les obres que s’impulsen consistiran en la construcció d’un pas superior sobre la línia del ferrocarril, que permetrà eliminar l’actual pas a nivell situat al costat del baixador d’Alcoletge i que connecta el camí de la Carrerada amb aquesta població i amb el tram de la C-31 que uneix Lleida i Balaguer.
 
El pas superior projectat tindrà una longitud de 19,7 metres i estarà format per dos murs de terra armada, que en configuraran els estreps, sobre els quals es recolzaran els carregadors del tauler. El tauler del nou pont constarà de quatre bigues prefabricades sobre les quals es col·locarà una llosa armada. 
 
La calçada estarà formada per dos carrils de circulació de 3 metres d’amplada cadascun i una vorera d’1 metre. Les obres es completaran amb la pavimentació de la calçada, els elements de drenatge i la senyalització. Els treballs tindran un termini d’execució de set mesos i mig. 

Aquesta actuació s’emmarca en l’acord subscrit pel Govern i el Ministeri de Foment per a la supressió de passos a nivell en una vintena de punts de la xarxa viària catalana amb l’objectiu de millorar la seguretat en les infraestructures viàries i ferroviàries.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia