Educació

El conseller d'Educació inaugura el CEIP Sant Pau de Sant Pol de Mar

query_builder   25 gener 2009 10:30

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació inaugura el CEIP Sant Pau de Sant Pol de Mar

  • El centre, que escolaritza 407 alumnes, ha comptat amb un pressupost de 4.270.972 euros
  • El centre desenvolupa el Projecte de Llengües Estrangeres, el de Reutilització de llibres de text i el d’Escoles Verdes
  • El gimnàs i la biblioteca escolar tenen accessos directes des del carrer perquè es puguin emprar fora de l’horari escolar
 
El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha inaugurat avui els nous edificis del CEIP Sant Pau de Sant Pol de Mar, que han permès ampliar els centre escolar i disposar de més espais per a donar resposta a l’increment d’escolarització que el municipi ha viscut en els darrers anys.
 
L’edifici que ara es substitueix es va construir l’any 1974, però el pas del temps havia deixat obsoletes les instal·lacions. La nova construcció consta de dues edificacions –una per a educació infantil i una per a educació primària- que es distribueixen en forma de U. Aquestes edificacions inclouen 18 aules ordinàries, a banda de les aules específiques com són la d’informàtica, la de música, la de psicomotricitat per a infantil i aules per a poder desdoblar grups. El centre compta també amb un gimnàs de 230 metres quadrats i la biblioteca, tots dos amb accés independent des del carrer per tal que es puguin utilitzar també fora de l’horari escolar.
 
La construcció del nou centre s’ha dut a terme mentre els alumnes continuaven estudiant en l’antic edifici. Això ha estat possible perquè la nova construcció s’ha ubicat on abans hi havia el pati. I les pistes de bàsquet i els patis actuals s’han situat en l’espai de l’antiga escola.
 
Més enllà de la construcció que avui s’inaugura, el projecte arquitectònic ja preveu la possible ampliació en cas que l’increment de població escolar ho faci necessari. S’hi podrien construir tres aules més d’educació infantil, i quatre més d’educació primària.
 
En total, el centre té una superfície construida de 3.096,01 metres quadrats i ha comptat amb un pressupost de 4.270.972 euros.
 
Al CEIP Sant Pau hi estudien 407 alumnes, dels quals 154 són alumnes d’educació infantil i 253 són alumnes d’educació primària. Hi treballen 35 mestres i una tècnica d’educació infantil.
 
 
Projectes d’innovació
 
El centre participa del Programa de reutilització de llibres de text des del curs 2005-2006. Mitjançant aquest programa, el centre adquireix els llibres de text i és el mateix centre qui els distribueix entre els alumnes, que els han de conservar perquè els puguin reutilitzar posteriorment els nens i nenes que faran aquell mateix curs en els dos anys següents. D’aquesta manera, s’aconsegueix també fomentar el respecte vers el material escolar.
 
 
D’igual manera, el CEIP Sant Pau participa en el Pla de Llengües Estrangeres, segons el qual els centres de primària incorporen en la seva tasca diària tres eixos d’actuació principals: l’avançament de l’ensenyament d’una tercera llengua als 4 anys, l’estudi d’assignatures no lingüístiques en una tercera llengua (és a dir, fer per exemple, matemàtiques o ciències en anglès o francès) i l’impuls de l’expressió oral en aquest idioma.
 
Finalment, el CEIP Sant Pau també desenvolupa el Programa d’Escoles Verdes, que pretèn incorporar el respecte vers el medi ambient com a criteri bàsic en totes les accions del centre escolar.
 
25 de gener de 2008

2  

Imatges

Imatge1

Imatge1 2794

Imatge2

Imatge2 3013

1  

Talls de so

Audio
mp3 | 5032

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia