El delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté ha visitat avui 22 de juny, el forn ecològic Aromes d’Abans Bio, situat a la Rambla Nova de Tarragona. El delegat del Govern, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Xavier Vicens, ha pogut conèixer de la mà del propietari de l’establiment, Francesc Cervós, el procés d’elaboració del pa i brioixeria amb certificat ecològic.
L’establiment, que produeix 50 kg de pa al dia, va obrir fa dos mesos a Tarragona, de la iniciativa del fariner Francesc Cervós i el forner Sebastià Comes i és l’única botiga de pa i brioixeria exclusivament ecològica de Tarragona. Els productes utilitzats porten el segell del Consell Català de Producció Agrària Ecològica i s’elaboren amb cereals antics, lliures de qualsevol manipulació, com el blat, l’espelta i el sègol, que es molen a la farinera de Francesc Cervós a les Borges Blanques.
A Aromes d’Abans Bio fan pa de diferents tipus i, a més, elaboren magdalenes, brioixos, plum cake i pizzes. També ofereixen les farines naturals i ecològiques, obtingudes en molí de pedres que conserven tot el germen, matèries aromàtiques i ferments, per a utilitzar en panificadores, cosa que permet que el client pugui fer el pa a casa. Reparteixen a restaurants i avui mateix han presentat “Fes salut menjant pa ecològic! “, un full informatiu que distribuiran a les bústies de la ciutat per a fer arribar els seus productes a domicili.
Durant la seva visita, el delegat ha valorat l’emprenedoria de Francesc Cervós i ha recordat que en un moment econòmic complicat, és encara més valuosa l’aposta clara i decidida per l’agricultura ecològica . Xavier Sabaté ha afegit, a més, que és clau la difusió del producte a través de les noves tecnologies, i en aquest sentit el propietari del forn ecològic ha avançat que estan treballant en un suport digital per donar-se a conèixer.
Més informació a:



