
El departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’equip tècnic de Producció d’Audiovisuals del Centre de Formació i Estudis Agrorural, ha editat un nou DVD sobre la qualitat de l’oli verge extra DOP Siurana.
A través d’aquest audiovisual s’explica la història de l’oli des de les primeres recerques que es disposen fins a l’actualitat i també es dóna a conèixer la iniciativa d’un grup d’emprenedors del sector oleícola per protegir i divulgar la qualitat de l’oli Siurana.
L'oli d'oliva emparat amb la denominació d'origen Siurana protegeix solament els olis d'oliva verges de qualitat extra que tinguin una acidesa inferior al 0,5% i un Índex de peròxids màxim del 15%.
La zona de producció és constituïda pels termes municipals de les comarques del Priorat, el Tarragonès, la Ribera d'Ebre, l'Alt i el Baix Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà. Es poden diferenciar dues regions: una interior, situada en les serres del Montsant i de Llena, i l'altra, a l'est de l'anterior, que coincideix amb la comarca del Camp de Tarragona.
Aquest DVD forma part de la sèrie d’audiovisuals que està realitzant el DAR per la promoció i divulgació dels productes agroalimentaris de qualitat produïts a Catalunya.
17 de juny de 2009



