Un total de 57 cellers de les sis denominacions d'origen (DO) de la demarcació de Tarragona (Conca de Barberà, Priorat, Montsant, Terra Alta, Catalunya i Tarragona) participaran, els dies 12 i 13 de juny, en la primera edició de la fira "Reus viu el Vi", amb la qual col·labora l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).
En aquest certamen també hi haurà representats els dos centres d'ensenyament de referència en el sector vinícola de la demarcació, l'Escola d'Enologia de IES Priorat de Falset i la Facultat d'Enologia de la URV, que oferiran els seus vins de collita pròpia.
Paral·l elament a la fira, i durant el divendres 12 per la tarda i el dissabte 13 durant tot el dia, s'han programat els tastos de les diverses DO, que es realitzaran a la sala de l'antic retaule de Sant Pere del Museu d'Art i Història. Són tastos gratuïts però per als quals cal inscriure's prèviament a l'adreça www.reusviuelvi.cat o bé al telèfon de l'oficina tècnica de la fira, el 977338081.
Reus serà la capital del vi durant aquests dos dies esmentats perquè, a més de la fira, els restaurants, les botigues i els locals d'oci també promocionaran "Reus viu el Vi" a través d'una carta de vins específica, plats elaborats amb vi, decoració especial amb motius vinícoles a les botigues, etc.
"Reus viu el Vi" està organitzat per la Cambra de Comerç de Reus i l'Ajuntament de la ciutat, i compta amb la col·laboració de l'INCAVI i les denominacions d'origen de la zona.



