Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa un nou sector residencial "Entorn de la Colònia Güell", al Baix Llobregat

query_builder   24 febrer 2009 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa un nou sector residencial "Entorn de la Colònia Güell", al Baix Llobregat

Colònia Güell
  • L’Incasòl constitueix un consorci urbanístic amb els ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat per promoure el nou sector
  • El projecte preveu la construcció de 1.350 nous habitatges, la meitat dels quals en diversos règims de protecció
 
El Govern ha fet un pas més per al desenvolupament del sector Pla Parcial Residencial “Entorn de la Colònia Güell” i ha autoritzat l’Institut Català del Sòl (Incasòl) a constituir, conjuntament amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el Consorci urbanístic per a la posada en marxa del sector.
 
El nou sector residencial, situat als termes municipals de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat, té una superfície de 40,82 hectàrees, amb capacitat per a 1.350 habitatges potencials, 675 dels quals gaudiran de diferents règims de protecció. L’actuació compta amb un pressupost de 38,5 milions d’euros i es preveu que les obres d’urbanització puguin començar durant el tercer trimestre de 2009.
 
 
 
 
El Consorci urbanístic duu a terme el desenvolupament i execució del nou sector i està integrat al 50% per Incasòl i els ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat, que es distribueixen les responsabilitats dins el consorci amb el 48% i 2% respectivament, d’acord amb el conveni que el Govern va signar amb ambdós municipis el passat novembre.
 
Les funcions del Consorci són coordinar l’actuació dels ens que el formen, redactar i executar els instruments de planejament i els projectes d’urbanització i d’infraestructures necessaris per al desenvolupament de l’actuació, i establir els criteris i els mecanismes de finançament, entre altres funcions.
 
L’Entorn de la Colònia Güell
 
El nou sector residencial serà un espai de caràcter predominantment residencial i també comercial d’alta qualitat urbana. El projecte incorpora una diversitat d’usos i activitats compatibles amb la residència i tendeix a crear un model de barri assequible i sostenible. També aposta per la innovació i el disseny en la construcció dels habitatges, i ofereix una diversitat d’oferta a l’abast de tots els ciutadans, prioritza el transport públic per sobre del privat, i preserva els espais lliures mitjançant un parc urbà que inclou la riera de Can Julià i el torrent de ca n’Isbert.
 
De les 40,82 hectàrees del sector, 39 hectàrees es troben al municipi de Santa Coloma de Cervelló i prop de 2 hectàrees al de Sant Boi de Llobregat. El 83% del terreny es destina a espais lliures, equipaments i vialitat, i el 17% restant, a sòl residencial i activitats econòmiques i comercials.
 
La posició singular i excepcional dels terrenys de l’Entorn de la Colònia Güell fan del tot necessari la integració d’aquesta peça de la ciutat en el conjunt major del sistema urbà, i l’establiment d’uns criteris i objectius per a la seva millora i desenvolupament, en la perspectiva d’una gestió urbanística al servei dels interessos col·lectius.
 
Els terrenys se situen als primers relleus d’exposició Nord que defineixen la vall del Llobregat. Els límits més precisos del sector els estableixen les rieres de Can Soler i Can Julià, en sentit perpendicular al Llobregat. Els terrenys presenten un relleu força suau, amb un lleuger pendent d’est a oest.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia