Drets Socials

La consellera d'Acció Social i Ciutadania inaugura el Centre Residencial d'Acció Educativa "Lo Carrilet" a Tortosa

Aquest equipament, ubicat al centre de la capital del Baix Ebre, substituirà l'actual "Llar Ponent"

query_builder   20 gener 2010 13:50

event_note Nota de premsa

La consellera d'Acció Social i Ciutadania inaugura el Centre Residencial d'Acció Educativa "Lo Carrilet" a Tortosa

Aquest equipament, ubicat al centre de la capital del Baix Ebre, substituirà l'actual "Llar Ponent"

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha inaugurat aquest matí el Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) ‘Lo Carrilet’, juntament amb l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Han acompanyat la Consellera la secretària d’Infància i Adolescència, Imma Pérez; el director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Xavier Soley; i el director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs.
 
L’obertura del CRAE ‘Lo Carrilet’ respon al canvi d’ubicació del CRAE ‘Llar Ponent’ de Tortosa. El nou equipament, situat al centre de la capital del Baix Ebre, tindrà 4 places més que l’anterior espai. El pas dels anys i el seu estat aconsellaven el tancament del CRAE ‘Llar Ponent’, per aquest motiu, el Departament i la Fundació Resilis, entitat gestora del centre, van optar pel canvi d’ubicació.
 
El nou equipament té una capacitat de 24 places, per a menors d’entre 3 i 18 anys. La Fundació Resilis gestiona diversos centres residencials d’acció educativa, centres d’acollida i pisos assistits, a banda d’altres serveis d’infància.
 
Els CRAE són establiments que ofereixen als i les menors un recurs al medi familiar quan aquest és inexistent, s’ha deteriorat o té greus dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques. Substitueixen temporalment la família en els casos en què l’Administració detecta una situació de desemparament en el menor i ha suspès temporalment l’exercici de la pàtria potestat als pares. Les funcions d’un CRAE són:
  • Fer una atenció integral dels menors que hi són ingressats a proposta dels equips tècnics corresponents, per contribuir al seu procés educatiu i de desenvolupament personal
  • Tenir cura de la seva salut física i psíquica, vetllant pel correcte desenvolupament de la seva personalitat
  • Dissenyar el projecte educatiu individual dels menors a partir del diagnòstic o l’avaluació inicial
  • Coordinar els serveis i professionals que intervenen en el procés d’atenció i protecció als menors
  • Promocionar, en els casos que sigui possible, el retorn del menor a una família d’origen o, en cas contrari, l’acolliment en família extensa o aliena
 
A les Terres de l’Ebre hi ha 2 centres residencials d’acció educativa, mentre que a tot Catalunya n’hi ha un total de 104. Des de 2003, el Departament d’Acció Social i Ciutadania pràcticament ha triplicat els recursos destinats a l’atenció a la infància: s’ha passat de 75 milions d’euros pressupostats el 2003 a 203 milions el 2010.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia