En el marc de la missió institucional a Escòcia, el conseller Huguet ha visitat la Scotch Whisky Association —la principal associació empresarial per a la promoció turística i comercialització d’aquest producte, que aplega el 95% dels productors i distribuïdors de whisky escocès— “un bon exponent” del model de promoció turístic escocès, basat en la tradició i la identitat.
En aquest context, el conseller Huguet ha assenyalat que “Catalunya ha d’aprofitar, com fa Escòcia amb la producció de whisky, per oferir un producte turístic vinculat al tast, amb centres d’interpretació”.
Així mateix, el conseller ha anunciat “la voluntat de relació i intercanvis entre productors catalans i escocesos per tal d’aprofitar els respectius instruments de distribució que ajudin a incrementar les exportacions catalans de vins i caves catalans a Escòcia i les exportacions de whisky al mercat català”.
El conseller Huguet també ha visitat avui el Edimburg Bioquarter, un entorn dedicat a la creació de coneixement i d’innovació en l’àmbit de la recerca en salut i biomedicina. Amb aquesta visita ha finalitzat la missió institucional de dos dies a Escòcia, l’objectiu de la qual ha estat establir col·laboracions entre ambdós països en els àmbits tecnològic, turístic i de recerca.
El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha apostat per apropar la producció de vins i caves catalans al turisme. En el marc de la missió institucional a Escòcia, el conseller Huguet —acompanyat del president del consorci de promoció turística de l’Alt Penedès, Lluís Valls— ha visitat avui la Scotch Whisky Association, la principal associació empresarial per a la promoció turística i comercialització d’aquest producte, que aplega el 95% dels productors i distribuïdors de whisky escocès, “un bon exponent”del model de promoció turístic escocès, basat en la tradició i la identitat.
En aquest context, el conseller Huguet ha assenyalat que “Catalunya ha d’aprofitar, com fa Escòcia amb la producció de whisky, per oferir un producte turístic vinculat al tast, amb centres d’interpretació”, com ja està fent al Priorat o el Penedès.
Segons el conseller Huguet, “no s’està aprofitant ni la meitat del potencial de les Denominacions d’Origen (DO) catalanes pel que fa la comercialització, vinculant-les l’enoturisme i a gastronomia”. Així mateix, el conseller ha reconegut que “malgrat el consum actual de vins catalans, encara dominen a les nostres taules els vins d’altres regions”.
En aquest sentit, el conseller Huguet ha assenyalat que el turisme pot contribuir a incrementar el consum intern de vins i caves. “S’ha de saber vendre, aliar-se, i posar al costat de la producció un centre d’interpretació”, ha apuntat el conseller Huguet i “aprofitar el recurs que representen els prop de 20 milions de turistes —dels quals 14 milions són estrangers a l’any— que són potencials consumidores de productes vitivinícoles”.
D’altra banda, el conseller Huguet ha anunciat “la voluntat de relació i intercanvis entre productors catalans i escocesos per tal d’aprofitar els respectius instruments de distribució que ajudin a incrementar les exportacions catalans de vins i caves catalans a Escòcia i les exportacions de whisky al mercat català”. Una mesura que es concretarà amb una propera visita de la patronal Pimec-cava.
Així mateix, el conseller s’ha interessat per conèixer el model de promoció turística escocès, basat en la tradició i identitat i “amb un molt bon posicionament de marca”. Segons el conseller, “els organismes públics i privats de turisme escocesos està duent a terme una gran tasca conjunta de valoració de patrimoni tangible i intangible, creant producte turístic a partir de mites, personatges històrics i batalles”.
El conseller Huguet també ha visitat avui el Edimburg Bioquarter, un entorn dedicat a la creació de coneixement i d’innovació en l’àmbit de la recerca en salut i biomedicina. Es tracta d’un important pol d’innovació al Regne Unit, que integra hospitals universitaris de reconegut prestigi, la universitat d’Edimburg, universitats i centres de recerca.
Amb aquesta visita ha finalitzat la missió institucional de dos dies a Escòcia, l’objectiu de la qual ha estat establir col·laboracions entre ambdós països en els àmbits tecnològic, turístic i de recerca.
NOTA:
Teniu a la vostra la vostra disposició, text, imatge i tall de veu relatius a la missió institucional del conseller Huguet a Escòcia a través de l’agència de notícies ACN/intracatalonia. |



