Sala de premsa

event_note Nota de premsa

Rosa Cubel presideix la delegació catalana present a la fira Biocultura, a Madrid

La directora general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Rosa Cubel, presidirà la delegació catalana a Biocultura, Fira de Productes Ecològics i Consum Responsable, que se celebra del 30 d’octubre al 2 de novembre, a Madrid. La inauguració tindrà lloc dijous, a les 11:00 hores, amb la presència del secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, i de Rosa Cubel, qui juntament amb el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i president de PRODECA, Joan Gené, participaran la nit anterior en el sopar oficial amb motiu d’aquest certamen.
 
Catalunya, pionera en tot el que fa a la producció ecològica a l’Estat, gaudirà de l'oportunitat de ser protagonista en la major plataforma del mercat de productes ecològics de l'Estat espanyol donat que en aquesta edició és la comunitat autònoma convidada a Biocultura. Així, els productes ecològics catalans es donaran a conèixer entre el públic de la fira amb degustacions, tallers de cuina, cates de professionals, entre altres actes.
 
Empreses, administració pública, i el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) hi realitzaran tot tipus d'activitats comercials i de divulgació sobre les característiques diferenciadores dels productes ecològics catalans per tal que es coneguin en altres mercats fora de Catalunya. En aquest sentit, el mercat espanyol esdevé un dels seus primers objectius.
 
El DAR organitza la participació de Catalunya, quedisposarà d’un espai al pavelló d’alimentació on s’agrupen totes les empreses catalanes certificades pel CCPAE, i on podran donar a conèixer els seus productes i presentar-ne les novetats.
 
En aquest sentit, Catalunya, que és una gran proveïdora de producte transformat per a botigues i restaurants, disposarà d’una zona específica per a promocionar els seus productes. En aquesta zona, a més de la participació de les empreses de producte certificat ecològic, es desenvoluparà nombroses activitats entre les quals cal destacar: receptes i posterior degustació de plats típics catalans amb productes ecològics, i degustacions de productes a càrrec dels propis productors (vins, olis, carns, formatges, ous, preparats de tofu, sucs, pa i brioixeria, xocolates, etc). També s’ha organitzat un cicle centrat en la dieta mediterrània amb productes ecològics, amb la participació del món científic, mèdic, de la restauració, ecologista, i agrari, per abordar aquesta temàtica des de tots els vessants. Els productors també exposaran la seva experiència per tal de conèixer de primera mà la tasca que duen a terme des de diferents punts de vista (tècnic, ecològic, empresarial, entre altres).  
 
El sector ecològic compta a Catalunya amb més de 1.000 productors i elaboradors, i més de 60.000 hectàrees dedicades a aquest tipus de conreu.
 
Biocultura Madrid té 800 expositors i preveu l’assistència de 140.000 visitants. Quant a participació per sectors, la meitat correspon a agricultura i alimentació biològica (al voltant de 15.000 productes certificats).
 
Les empreses participants en l’estand institucional de Catalunya són :
 
Alimentos Ecológicos Oleander S.A / Vinyols i els Arcs (Baix Camp)
Associació Madre Tierra./ Vacarisses (Vallès Occidental)
Biocop productos Ecológicos S.A / Lliçà de Vall (Vallès Oriental)
Biospirit S.L / Celrà (Gironès)
Cal Valls S.A.T. V-V 1717 / Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell)
Xocolates Solé S.A / Barcelona (Barcelonès)
Ecoaliment S.L / Sant Andreu de Llavaneres (Maresme)
Ecoviand de Bruguerolas S.L / Castellterçol (Vallès Oriental)
El Forn de Can Busquets / Granollers (Vallès Oriental)
Jamón Aneto S.L / Artés (Bages)
Làctics Casanueva S.L / Sant Vicenç de Castellet (Bages)
Liquats Vegetals S.A / Viladrau (Osona)
Natursoy S.L / Castellterçol (Vallès Oriental)
Prasad S.L / Pineda de Mar (Maresme)
Saudom S.L / Agramunt (Urgell)
Vegetalia S.L / Castellcir (Vallès Oriental)
Xocolates Oliva / Crespià (Pla de l’Estany)
 
Programa d’activitats
 
Dijous, 30 d‘octubre:
15 h.   Classe de cuina amb degustació: Salses tradicionals i verdures escalivades.
17 h.   Natursoy: “queixalades de tofu”
18 h.   Xerrada cicle dieta mediterrània: Els aliments ecològics en la cuina mediterrània. Adrian Ercoli. Cuiner.
19 h.   Vegetalia: ¿Com cuinar el tempe?
 
Divendres, 31 d’octubre:
12 h.   Classe de cuina amb degustació: espinacs i faves a la catalana.
15 h.   Natursoy: “seitan”.
16 h.   Vegetalia: preparació i degustació de tempe.
17 h.   Presentació i degustació de suc de préssec. Cal Valls.
18 h.   Xerrada Cicle Dieta mediterrània: El mercat de productes ecològics mediterranis. Principals canals de comercialització. Tomás Redondo. President de Natursoy.
19 h.   Biospirit: tapes i refrescs Bionade.
 
Dissabte, 1 de novembre:
11 h.   Biocop: cafè soluble, tortes multi cereals i melmelades.
12 h.   Vegetalia: Com preparar una recepta ràpida de tempe.
13 h.   Classe de cuina, amb degustació: Les olles catalanes (proteïnes animals i vegetals).
16 h.   Natursoy: seitan d’espelta.
17 h.   Ecoaliment: receptes per plats ràpids i galetes mini-light
18 h.   Xerrada Cicle Dieta Mediterrània: L’agricultura ecològica en el Mediterrani: un model per la preservació dels ecosistemes. Juan Carlos Cirera. SEO/Birdlife
19 h.   Ecoviand: pit de gall d’indi cuit
 
Diumenge, 2 de novembre
11 h.   El Forn de Can Busquets: esmorzar amb pastisseria i brioxeria.
12 h.   Natursoy: taller de cuina de tofu.
13 h.   Classe de cuina amb degustació: Les coques i les postres.
15 h.   Presentació del projecte: “Llavors precioses”. Tarpuna i Associació L’Era.
16 h.   Prasad: Rotllets primavera, hamburgueses i croquetes.
17 h.   Vegetalia: preparació i degustació de tempe.
18 h.   Xerrada Cicle Dieta mediterrània: Importància de la dieta mediterrània per la salut. Qualitat dels aliments ecològics. Xavier Uriarte. Metge. Màster en    medicina naturista.
19 h.   Degustació final amb productes de tots els expositors
 
PRODECA, empresa pública adscrita al DAR, posa a disposició del conjunt del sector un programa d’actuacions que inclou la participació agrupada en fires internacionals, l’organització de missions comercials, i activitats promocionals en diferents mercats considerats estratègics. A més, disposa d’un programa de promoció a Catalunya i a l’Estat, amb actuacions dirigides específicament al sector ecològic, com la participació en les fires Ecoteca, de Tarragona, i Ecoviure de Manresa. També organitza la participació a Biofach de Nüremberg, i a Biocultura de Barcelona i, alhora, de Madrid.
 
28 d’octubre de 2008
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia