Sala de premsa

event_note Nota de premsa

Nous reglaments de les DOP Avellana de Reus i Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat els nous Reglaments de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) Avellana de Reus i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, derivats de l’adaptació de l’anterior a la Llei de Qualitat Agroalimentària 14/2003, i al Decret 285/2006, i la relació de municipis que corresponen a les respectives zones de producció, elaboració i envasat, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
 
Aquests reglaments formen part de la sèrie de reglaments de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) que s’aniran publicant per tal d’adaptar-los a l’esmentada normativa. La principal novetat d’aquestes adaptacions rau en el canvi de personalitat jurídica dels consells reguladors que es constitueixen com a corporació de dret públic, i en el sistema de control i certificació d’IGP i DOP. Els reglaments també contemplen aspectes com els registres i inscripcions, la declaració de produccions, logotip, etiquetat, el control i certificació, el funcionament del consell regulador, els règims electoral i sancionador, i el finançament.
 
Les avellanes protegides amb la DOP Avellana de Reus corresponen a les llavors del fruit dels avellaners de l'espècie Corylus avellana L. i Corylus maxima Mill, produïdes per persones inscrites en el Registre de persones productores del Consell Regulador, de les varietats negreta, pauetet, gironella, morella, i culplana.
 
La zona de producció, elaboració i envasament de la Denominació d'Origen Protegida Avellana de Reus comprèn tots els termes municipals de les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.
 
Pel que fa a la DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, s’elabora a les comarques de l’Alt Urgell i de la Cerdanya exclusivament amb llet de vaca de la raça frisona. En l’alimentació bàsica d’aquesta raça estan molt presents els abundosos prats i farratges d’aquestes valls, idonis per a la producció lletera. El temps de maduració de la nata, juntament amb l'alimentació que porten les vaques i el clima de la regió li dóna a aquesta mantega el seu olor i sabor característics.
 
24 de novembre de 2009
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia