El proper dia 30 de juliol l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) organitza la XIII Jornada d’Exposició de Varietats de Préssec i Nectarina. Enguany presenta, al local social de Gimenells (Lleida) les varietats primerenques i de mitjana estació.
L’objectiu de la Jornada és donar a conèixer, a productors i tècnics del sector, les característiques del fruit i el comportament agronòmic de les noves varietats en les nostres condicions climàtiques, ja que no sempre es comporten a casa nostra de la mateixa manera que ho fan en el seu lloc d’origen.
Aquest any, la jornada proposa algunes novetats com és la presentació d’un llibre, editat per l’IRTA, sobre varietats de préssec pla i nectarina plana. La publicació recull tota la informació tècnica de les varietats avaluades als camps de l’IRTA. D’altra banda, es proposen activitats paral·leles com la visita als assajos de sistemes de formació i de portaempelts de préssec a la finca de Gimenells, o la degustació del menú especial ofert pel Taller de Cuina Experimental de La Vaqueria.
27 de juliol de 2009



