Les DO vinícoles distingides són Alella, Conca de Barberà, Penedès, Priorat i Tarragona

Les Estacions Enològiques de Reus i Vilafranca del Penedès reben la distinció per més de 75 anys de servei al sector

El director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joan Aguado, ha felicitat avui les cinc Denominacions d'Origen de vi catalanes (Alella, Conca de Barberà, Penedès, Priorat, i Tarragona) i les dues Estacions Enològiques de l'Institut (Vilafranca i Reus) que van ser guardonades ahir pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), durant l'acte de commemoració del 75 aniversari de les DO vinícoles d'Espanya.

Amb aquesta distinció, es vol reconèixer el treball que han fet aquestes Denominacions al llarg del temps, donat que totes elles ja estaven reconegudes com a DO vinícoles a l'Estatut del vi de l'any 1932. Així mateix, el Ministeri també ha condecorat les Estacions Enològiques que existien en el moment de la publicació d'aquest Estatut, entre els quals hi ha les Estacions de Reus i la de Vilafranca del Penedès, totes dues centenàries.

Per Joan Aguado, "el reconeixement a les cinc DO catalanes és una demostració que Catalunya és un país de grans vins amb una llarga tradició històrica", i ha lloat "la tasca que han desenvolupat al llarg d'aquests 75 anys totes les persones implicades en aquests projectes".

En referència a la tasca de les Estacions Enològiques, Joan Aguado ha dit que "cal seguir apostant per la innovació, el control de la qualita, i la recerca, com s'ha fet al llarg dels últims anys", i ha agraït a tot el personal de les dues Estacions centenàries la seva dedicació i professionalitat.

08 de novembre de 2007