Sala de premsa

event_note Nota de premsa

El DAR participa en la Fira de Sant Narcís 2009, de Girona

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) participa en la Fira de Sant Narcís 2009, de Girona, que se celebra des d’ahir i fins el proper 2 de novembre. La inauguració va comptar amb la presència del coordinador dels Serveis Territorials del DAR a Girona, Josep Guix, que també hi assistirà els propers dies. Val a dir que Guix participarà demà en la cloenda de les XXXIII jornades tècniques Agràries: Darreres innovacions en la gestió tècnica de les explotacions lleteres, que tindrà lloc a les 14:00 hores, al Palau de Fires de Girona.
 
La participació del DAR a la Fira, organitzada per l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA) amb la col·laboració dels Serveis Territorials, té com a objectiu la difusió de les línies d’actuació en els àmbits de l’agricultura, la ramaderia, la pesca, les infrastructures agràries, la formació, i la política alimentària, principalment.
 
En concret, es donarà a conèixer l’oferta formativa de l’Escola de Capacitació Agrària (ECA) de l’Empordà, la Forestal de Santa Coloma de Farners, i l’Institut d’Estudis Secundaris La Garrotxa, així com informació sobre els aliments ecològics, la Producció Integrada, el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013, i el Contracte Global d’Explotació.
 
Quant als productes amb distintiu de qualitat i proximitat, es farà difusió de la IGP Vedella del Pirineus Catalans, IGP Poma de Girona, DOP Oli de l’Empordà, DO Vi de L’Empordà, Peix de la Costa, i el Poltre dels Pirineus Catalans.
 
D’altra banda, i en el decurs del certamen, l’Aula de Tast acollirà tallers, xous, i degustacions dels productes de qualitat i tradicionals de les comarques de Girona, amb la col·laboració de diferents col·lectius de cuina, destacant les activitats dirigides al públic infantil per incentivar el consum de la fruita.
 
Ahir van tenir lloc tasts de Pa Artesà i de Botifarra de Sal i Pebre, a càrrec de productors de la Marca de Garantia E d’’Empordà, xous de cuina i degustació de Carn de Poltre, de l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès, així com de Productes de la Vall de Camprodon, a càrrec de cuiners de la Vall de Camprodon, i de Productes de l’Empordà, per part del col·lectiu Cuina del Vent. La jornada d’avui inclou un maridatge de Pa Artesà i de Botifarra de Sal i Pebre, un tast de Brunyol de l’Empordà, tots dos actes a càrrec de productors de la Marca de Garantia E d’’Empordà, xous de cuina i degustació d’aliments ecològics (Món Empordà-PAE), i de productes de la Garrotxa (Cuina Volcànica), a més d’un tast organolèptic de poma, a càrrec de l’IRTA Mas Badia.
 
El programa d’activitats dels següents dies és:
 
30 d’octubre
 
11:00 Xou de cuina i degustació de Productes del Gironès
            Girona Bons Fogons
12:00 Xou de cuina i degustació de Peix de la Costa
            Aula Gastronòmica de l’Empordà – Direcció General de Pesca i Acció Marítima
13:00 Xou de cuina i degustació de Vedella del Ripollès
            Productors de Vedella del Ripollès
16:00 Tast d’Embotits de l’Empordà
            Escola de Capacitació Agrària (ECA) de l’Empordà
17:00 Tast de Mels           
            Associació d'apicultors Gironins Associats
18:00 Tast de Castanyes           
            Joaquim Soler
 
 
31 d’octubre
 
Durant el matí, jocs infantils. Consell Català de la Producció Integrada
 
11:00 Taller Infantil Esmorzar Saludable
            Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural
12:00 Tast d’Olis DOP Empordà
            Consell Regulador Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Empordà
13:00 Xou de cuina i degustació de poma IGP Poma de Girona
            Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona
14:00 Xou de cuina i degustació d’Arròs de Pals
           Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) Arròs de Pals
17:00 Xou de cuina i degustació de Cuinats amb Salsafins
            Grions
18:00 Taller Infantil Mengem Sà, mengem pomes !
            Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona
19:00 Tast de Iogurt
            La Fageda
 
1 de novembre
 
11:00 Degustació Postres de Fruita sense Sucre  
            Farbós
12:00 Tast de vins DO Empordà
           Consell Regulador Denominació d’Origen (DO) Empordà
13:00 Xou de cuina i degustació de la cuina d’alta muntanya de  
           Girona
           Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural                
16:00 Xou de cuina i degustació de la Cuina de la plana de Girona
            Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural
17:00 Tast de Iogurts
            La Fageda
18:00 Taller Infantil Mengem Sà, mengem pomes!
           Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona
 
 
29 d’octubre de 2009
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia