ContactaEN
Sala de premsa
Sales de premsa dels departaments
event_note Nota de premsa

El DAR amplia la presència institucional al Saló Alimentària 2008 de Barcelona

El DAR organitza diferents actes institucionals i promocionals dels productes de qualitat elaborats a Catalunya. La inversió en aquest certamen s'eleva a 555.000 euros
La Fira Alimentària de Barcelona, que tindrà lloc del 10 al 14 de març, serà el marc on el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural donarà a conèixer les principals línies de treball que es porten a terme en el sector alimentari. Aquest saló, un dels més importants aparadors mundials del sector de l’alimentació i les begudes, se celebra cada dos anys, i té com a objectius potenciar la projecció internacional, obrir nous canals de cooperació, fomentar la innovació, impulsar les marques i afavorir el tancament d’operacions comercials.
El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, com a responsable de les polítiques agroalimentàries de Catalunya, dóna suport i participa de forma activa en aquest certamen, i enguany d’una forma més destacada, ja que hi haurà presència d’estands institucionals en el Pavelló de les Autonomies, i a Intervin, Olivaria i Intercarn. L’empresa pública del DAR, Prodeca ha invertit en aquest certamen 555.000 euros.
 
Participació d’empreses agroalimentàries
 
En el Pavelló de les Autonomies, l’estand del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural es dividirà en dues grans àrees: la pròpiament institucional i una altra dedicada a les empreses.
 
En l’àrea institucional, es donaran a conèixer les característiques i els productes emparats per un distintiu de qualitat – Denominació d’Origen Protegida, Indicació Geogràfica Protegida, Denominació Garantida i Marca Q -, així com els productes elaborats de manera artesana i tradicional. Alhora, s’hi mostraran les activitats que porta a terme el DAR per tal d’impulsar el sector agroalimentari: formació, transferència i tecnologia, així com actuacions relatives a pesca.
 
En l’àrea dedicada a les empreses, l’estand del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha habilitat un espai on seran presents més de 20 firmes i associacions catalanes que ofertaran les seves produccions als cada cop més nombrosos visitants d’aquest Pavelló.
 
A Intervin, el DAR, a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi,  ha organitzat la presència de més de 50 empreses vinícoles catalanes a l’estand de “Catalunya País de Grans Vins”. A més d’aquests cellers, a l’estand de l’INCAVI també hi haurà la Denominació d’Origen Montsant, la Denominació d’Origen Penedès i la revista Cupatges.
 
L’estand també tindrà un pis superior que els cellers han aprofitat per organitzar tastos i presentacions de vins. S’ha programat una degustació dels vins de l’anyada 2004 d’Ètim, de la DO Montsant, que recentment ha rebut, per diversos vins seus, més de 90 punts Parker; i el nou vi del celler Jaumeandreu (DO Pla de Bages), Nisus, amb 90 punts Parker, entre d’altres.
 
Dins de l’espai de l’INCAVI es difondrà material promocional de la campanya “Catalunya País de Grans Vins”, on s’explica la gran varietat de producte que té el nostre país, així com les principals característiques de les onze Denominacions d’Origen. Aquesta campanya es va iniciar el passat 2004 i, a través de diferents suports i accions s’ha donat a conèixer les onze Denominacions d’Origen de Catalunya, la nova realitat dels vins catalans que, sense cap mena de dubte, configuren un mosaic ric i variat de productes que cobreix tots els segments del mercat i que es troben el primera línia de competitivitat.
 
Pel que fa a Olivaria, l’estand institucional acull una zona reservada a les cooperatives i empreses del sector oleícola del nostre país. Alhora, hi haurà una altra zona dedicada a exposar les principals línies d’actuació del DAR en aquest sector i una presència de diferents empreses oleícoles de Catalunya.
 
Respecte a Intercarn, el DAR comptarà amb un espai a l'estand de les associacions del sector carni (ANAFRIC i FECIC), on mostrarà les actuacions relacionades amb la indústria càrnia, una de les més importants del nostre país.
 
Principals actes del conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena
 
Dilluns, 10 de març de 2008
 
ACTE: Inauguració d’Alimentària 2008 a càrrec dels Prínceps d’Astúries i la
ministra d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Elena Espinosa
HORA: 11:30 hores.
LLOC:   Palau 5- Palau de Congressos.
             
ACTE: Visita a INTERCARN.
HORA: 16:30 hores.
LLOC: Recinte Montjuïc.
 
ACTE: Sopar ofert per la ministra en motiu d’Alimentària 2008.
HORA: 21:00 hores.
LLOC: Gran Teatre del Liceu. La Rambla, 51-59. Barcelona.
 
Dimarts, 11 de març de 2008
 
ACTE: Presentació I+D+C. Cuando la industria se encuentra con los cocineros.
HORA: 10:00 hores.
LLOC: Saló BCN Vanguardia. Recinte Montjuïc.
 
ACTE: Inauguració del Fòrum Internacional de l’Alimentació.
HORA: 11:30 hores.
LLOC: Sala 7. Palau de Congressos de Montjuïc.
 
ACTE: Consell Consultiu d’Agricultura.
HORA: 12:15 hores.
LLOC: Palau 1. Recinte Montjuïc.
 
ACTE: Visita a INTERVIN.
HORA: 17:00 hores.
LLOC: Pavelló 2. Recinte Gran Via.
 
ACTE: Visita a l’estand de l’INCAVI.
HORA:  18:15 hores.
LLOC: Recinte Gran Via. Intervin.
 
ACTE: Sopar i lliurament dels premis INNOVAL.
HORA: 21:00 hores.
LLOC: Recinte de Montjuïc. Av. Maria Cristina s/n.
 
Dimecres, 12 de març de 2008
 
ACTE:  Tast d’alimentació ecològica a càrrec del cuiner Isma Prados.
HORA: 10:30 hores.
LLOC: Estand del DAR. Recinte Gran Via. Pavelló Participacions
Autonòmiques.
 
ACTE: Visita als salons OLIVARIA, VEGEFRUIT I ALIMENTACIÓ ECOLÒGICA.
HORA: 15:30 hores.
 
ACTE: Cerimònia de lliurament del premi Gran de Covián.
HORA: 19:00 hores.
LLOC: Ajuntament de Barcelona. Saló de Cent. Plaça de Sant Jaume.
 
Dijous, 13 de març de 2008
 
 
ACTE: Presentació del llibre Els formatges de Catalunya.
HORA: 10:00 hores.
LLOC: Estand del DAR. Recinte Gran Via. Pavelló Participacions
Autonòmiques.
 
ACTE: Visita als salons INTERPESCA, EXPOCONSER, INTERLACT,
EXPOBEGUDES, MULTIPRODUCTO i MULTIDULCE.
HORA: 11:30 hores.
LLOC: Recinte Gran Via.
 
ACTE: Final del II Concurs de Cuiners de l’any.
HORA: 17:00 hores.
LLOC: Saló BCN Vanguardia. Recinte Montjuïc.
 
ACTE: Sopar de la nit The Best Pack.
HORA: 21:00 hores
LLOC: Hotel Alimara. c/ Berruguete, 126. Saló Catalunya. BCN.
 
7 de març de 2008
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia