Un informe sobre el grau de compliment de la Llei de promoció de l'autonomia personal i l'atenció de dependència en les comunitats autònomes conclou que Catalunya és l'única que està sent transparent en l'aportació de dades sobre les valoracions de dependència. A més, l'informe realitzat per la Fundació Koine-Aequalitas també destaca l'alta eficiència en el compliment de la Llei d'atenció a la dependència.

Segons aquesta entitat privada, la finalitat d’aquest informe sobre el desplegament de la Llei d’atenció a la dependència és: per una banda, conèixer quin és el nivell de qualitat de les dades i l’accessibilitat que en disposa la ciutadania per conèixer com han de realitzar els tràmits per a la sol·licitud de valoració del grau de dependència; i per una altra banda, analitzar la transparència, pel que fa a la publicació de les dades, en el compliment dels processos que marca la Llei, així com l’eficiència d’aquestes dades per a l’avaluació del seu desenvolupament.

La metodologia emprada en la recopilació de dades per a l’elaboració de l’informe s’ha basat en la revisió de les pàgines web dels departaments de serveis socials de les comunitats autònomes. Així, han analitzat si està disponible la informació referent a cadascun dels processos que cal seguir per a la realització de la sol·licitud de valoració del grau de dependència, i la valoració de la qualitat de la informació i si és de fàcil accés.

També han estudiat si el departament de l’administració autonòmica competent en el desplegament de la Llei d’atenció a la dependència ofereix dades sobre el compliment de la llei i els actualitza periòdicament, tal com marca la legislació vigent.

Koine-Aequalitas (www.koine-aequalitas.org) és una entitat sense ànim de lucre amb seu a Pamplona (Navarra) que treballa per a la sensibilització de la societat i per reclamar als poders públics l’efectiva i la correcta aplicació de mesures que garanteixin la qualitat de vida i la igualtat d’oportunitats de les persones, en especial dels col·lectius en risc de discriminació o exclusió social.