Direcció General de Comunicació

El Govern signarà un conveni amb l'Estat per millorar les pràctiques mèdiques a centres sanitaris

query_builder   26 agost 2008 14:14

event_note Nota de premsa

El Govern signarà un conveni amb l'Estat per millorar les pràctiques mèdiques a centres sanitaris

  • El Departament de Salut i el Ministeri de Sanitat i Consum acorden diversos protocols per millorar la seguretat dels pacients en cirurgia i anestèsia, infermeria, infecció quirúrgica i per catèter
 
  • També se signarà un acord per promoure activitats de sensibilització i prevenció sobre la violència de gènere
 
 
El Govern ha autoritzat el Departament de Salut a formalitzar un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Sanitat i Consum amb l’objectiu de millorar la seguretat dels pacients atesos en els centre sanitaris. Mitjançant aquest conveni es vol desenvolupar millores substancials en les pràctiques mèdiques i redissenyar els processos assistencials de major complexitat.
 
El Conveni de Pràctiques Segures que se signarà té com a objectiu la prevenció d’esdeveniments adversos i el foment de pràctiques segures en 4 àmbits assistencials: la cirurgia i anestèsia, la infermeria, la infecció quirúrgica i per catèter –que és un Instrument quirúrgic emprat per a explorar, injectar o evacuar un conducte o un òrgan buit.
 
En l’àmbit de la cirurgia s’aplicarà un protocol universal per a la cirurgia segura, basat en el consens professional, que inclou una campanya per a implantar el protocol per a la prevenció de la cirurgia en lloc erroni, i la millora en la comunicació entre els professionals sanitaris i el pacient per assegurar la cirurgia en el lloc correcte. Pel que fa l’anestèsia, el projecte preveu a la implantació homogènia de pràctiques segures en l’avaluació anestèsica preoperatoria.
 
En l’àmbit de la infermeria, els objectius són consolidar i generalitzar una estratègia de treball per prevenir les caigudes de pacients ingressats en hospitals i centres sociosanitaris: El conveni també preveu la prevenció de la infecció de la ferida quirúrgica. En aquest sentit, es pretén millorar l’aplicació de les mesures preventives de la infecció quirúrgica en els hospitals d’aguts de Catalunya, i ampliar la iniciativa a tota la xarxa d’hospitals i d’altres tipus de cirurgia susceptibles de millora. I finalment, l’acord també impulsa la prevenció d’infeccions relacionades amb catèters als serveis de medicina intensiva.
 
Lluita contra la violència de gènere
 
El Departament de Salut també signarà un conveni amb el Ministeri de Salut sobre activitats de sensibilització i prevenció en els casos de violència de gènere. Les mesures d’intervenció que es proposen són: la formació dels professionals dels serveis sanitaris, l’establiment de criteris comuns per a l’atenció sanitària a la violència de gènere i el disseny de la coordinació i seguiment d’aquesta atenció entre els diferents nivells assistencials dels serveis de salut del Sistema Nacional de Salut.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia