Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa les obres per habilitar una àrea de descans a la carretera C-66 a Celrà

query_builder   20 maig 2008 14:01

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa les obres per habilitar una àrea de descans a la carretera C-66 a Celrà

 
  • Es tracta d’una actuació viària i paisatgística que millorarà l’entorn i permetrà als conductors aturar-se amb els seus vehicles  
  • Les obres començaran a la tardor i s’allargaran quatre mesos
 
El Govern impulsa la construcció d’una àrea de descans a la carretera C-66, al terme municipal de Celrà, a la comarca del Gironès, i amb aquest objectiu ha aprovat avui l’ocupació dels béns i els drets afectats per aquesta actuació. Les obres, que ja estan en licitació i preveuen una inversió de 447.000 euros, s’adjudicaran abans d’aquest estiu i començaran durant la tardor, amb un termini d’execució de quatre mesos. La nova zona de descans permetrà als conductors aturar els seus vehicles així com millorar paisatgísticament l’entorn.  
 
La nova àrea s’ubicarà en uns terrenys situats entre la carretera C-66 i la línia fèrria Girona – Portbou, en el límit amb el nucli urbà de Celrà, davant d’una benzinera. Ocuparà una superfície total de 6.400 m2, en una franja que té una amplada mitjana de 16 metres. A la zona s’habilitaran places d’aparcament per a vehicles pesants i turismes.
 
Aquesta actuació comporta un seguit de moviments de terres i la construcció d'un mur de contenció del talús existent, construït mitjançant peces prefabricades de formigó. Així mateix, es crearà un vial lateral per accedir a la zona d’aparcament. El carril de la C-66 se separarà i protegirà d’aquest vial mitjançant la instal·lació d’una barrera de seguretat de 124 metres de longitud. Des de l’inici del carril de desacceleració de la C-66 fins al final de la zona d’estacionament, es preveu construir una vorera adossada d’1,5 metres d’amplada amb paviment de rajola hidràulica.
 
Zona de serveis cicloturístics
 
A més, la nova àrea de descans inclourà l’habilitació d’un espai de 32 m2 per tal que, en un futur, s’hi pugui ubicar un punt d’informació i serveis sobre itineraris cicloturístics. En aquesta zona, diverses institucions estan desenvolupant una xarxa de comunicació en bicicleta, com el carril bici entre Medinyà i Celrà, la ruta del Ter, la ruta de Julià a Celrà, les rutes per les muntanyes de les Gavarres o el carril bici entre Bordils i Celrà.
 
Integració a l’entorn i treballs complementaris
 
El projecte també preveu portar a terme mesures d'integració a l’entorn mitjançant l'estesa de terra vegetal procedent de l'obra sobre la zona enjardinada situada entre la via fèrria i la vorera, així com la plantació d'espècies arbòries i arbustives. Les obres es completaran amb la renovació de la senyalització vertical i horitzontal, la instal·lació de barreres de seguretat i els elements de drenatge.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia