Direcció General de Comunicació

El Govern renova el seu compromís per millorar la qualitat del servei elèctric

query_builder   24 març 2009 15:42

event_note Nota de premsa

El Govern renova el seu compromís per millorar la qualitat del servei elèctric

 
  • El Govern invertirà 6,9 milions d’euros en la millora del subministrament elèctric, que se sumarà a la partida de 14,6 milions que la tarifa elèctrica del 2007 destina a Catalunya i als 50,2 milions a càrrec de les companyies distribuïdores
  • Es realitzaran 152 obres en la xarxa elèctrica per a la millora de la qualitat del subministrament, la millora de la tensió i la tala i esporga en els marges de les línies
 
El Govern ha acordat signar un nou conveni marc de col·laboració amb el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç per tal de millorar la qualitat del servei elèctric a Catalunya. Segons el conveni, el Govern dedicarà 6,9 milions d’euros a aquest objectiu i complementarà així els 14,6 milions que la tarifa elèctrica corresponent a l’any 2007 ha destinat a Catalunya per incentivar les companyies distribuïdores a millorar el seu servei als usuaris. Paral·lelament, està previst que les companyies inverteixin fins a 50,2 milions d’euros a aquestes obres de millora.
 
L’acord preveu que es duguin a terme un total de 152 actuacions en la xarxa elèctrica catalana entre aquest any i el vinent, de les quals la majoria, 127, seran de millora de la qualitat del subministrament (55,1 milions), 17 tindran com a objectiu la millora de la tensió (13,7 milions) i les 8 restants seran de tala i esporga en els marges de línies aèries (2,8 milions). La retribució des les obres ascendirà fins al 30% del seu import final.
 
El conveni té com a objectius incentivar les companyies distribuïdores a millorar el seu servei als usuaris, per la qual cosa impulsarà actuacions per evitar que hi hagi nuclis de població amb una única alimentació, i la incorporació de sistemes telecomandats que redueixin el temps de reposició del servei en cas d’avaries. L’acord també preveu impulsar la construcció de noves subestacions i de millores tecnològiques en les instal·lacions ja existents.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia