Direcció General de Comunicació

El Govern construirà tres noves depuradores que milloraran el sanejament al Vallès Oriental i la Selva

query_builder   10 febrer 2009 14:03

event_note Nota de premsa

El Govern construirà tres noves depuradores que milloraran el sanejament al Vallès Oriental i la Selva

 
  • Aquestes noves instal·lacions podran donar servei a 4.600 habitants i suposaran una millora sanitària i mediambiental de les lleres de la conca del riu Tordera
  • També s’impulsa la connexió dels sistemes de sanejament de Sant Pere Pescador i l’Armentera amb l’estació depuradora d’aigües residuals de l’Escala
El Govern ha impulsat avui obres de millora del sanejament d’aigua a les comarques del Vallès Oriental, la Selva i l’Alt Empordà. Aquestes obres compten amb una inversió total de 8,6 milions d’euros.
 
Les comarques del Vallès Oriental i la Selva milloraran el sanejament de l’aigua mitjançant la construcció de les depuradores i col·lectors en alta dels municipis del Montseny, Terrafortuna, al terme municipal de Vidreres, i Fogueres de Montsoriu, al municipi de Riells i Viabrea. El Govern invertirà prop de 2,4 milions d’euros en aquestes actuacions, que comportaran una millora sanitària i mediambiental important de les lleres de la conca del riu Tordera.
 
Concretament, es preveu la construcció de tres estacions depuradores d’aigües residuals de Terrafortuna, per un import d’1,45 milions d’euros; a Fogueres de Montsoriu, per valor de 442.339 euros; i de Montseny, per un import de 481.660 euros. Les obres tractaran, globalment, un cabal màxim de 921 m3/dia, que pot donar servei a una població de 4.606 habitants i també possibilitaran la construcció de més de 2.900 metres de col·lectors en alta.
 
Aquestes actuacions aportaran una important i imprescindible millora tant sanitària com mediambiental de les lleres de la conca del riu Tordera. L’entrada en funcionament de les obres projectades permetrà la recollida i el tractament adient dels cabals d’aigües residuals esmentats i possibilitarà el seu retorn al medi en les condicions de qualitat necessàries.
 
6 noves estacions de bombament a l’Alt Empordà
 
El Govern ha impulsat també avui les obres que connectaran els sistemes de sanejament de Sant Pere Pescador i l’Armentera amb l’estació depuradora d’aigües residuals de l’Escala, a l’Alt Empordà. L’actuació comporta la instal·lació de sis estacions de bombament que impulsaran l’aigua i de setze quilòmetres de col·lectors que la conduiran fins a la depuradora de l’Escala. També es preveu instal·lar, a l’Armentera, un col·lector que reculli l’aigua de la pluja per tal que no es barregi amb les aigües residuals, un retorn d’aigües tractades i l’extensió de 7 quilòmetres de canonada.
 
Aquestes actuacions possibilitaran la recollida i el tractament dels cabals d’aigües residuals dels nuclis de Sant Pere Pescador i l’Armentera. D’aquesta manera, s’aconseguirà una important millora sanitària i mediambiental de la conca del riu Fluvià. La durada estimada per a l’execució de les obres previstes en el present projecte és de nou mesos, a comptar des de l’ocupació física dels terrenys.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia