Direcció General de Comunicació

El Govern autoritza una línia d'avals de fins a 500 milions per finançar el capital d'empreses catalanes

query_builder   10 febrer 2009 13:58

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza una línia d'avals de fins a 500 milions per finançar el capital d'empreses catalanes

 
  • La iniciativa és una de les 61 mesures impulsades pel Govern per fer front a la crisi i facilitarà liquiditat a les empreses catalanes per garantir la seva activitat ordinària
  • Els avals es concediran a les companyies que demostrin la viabilitat del seu projecte empresarial
  • S’avalaran operacions de finançament per un import d’entre 0,5 i 2 milions d’euros, amb un termini màxim de tres anys
 
El Govern ha autoritzat avui la posada en marxa d’una línia d’avals de fins a 500 milions d’euros per part de l’Institut Català de Finances (ICF), destinada a facilitar liquiditat a les empreses catalanes. Aquests avals serviran de garantia perquè les entitats bancàries financin el capital que garanteix l’activitat ordinària d’aquelles empreses que, tot i poder acreditar la seva viabilitat, no poden accedir a finançament bancari a causa de la manca de liquiditat en els mercats financers.
 
L’objectiu és finançar l’anomenat capital circulant, el que es destina a matèries primes, productes elaborats, crèdits, etc. i assegurar així l’activitat ordinària d’aquells projectes empresarials viables en termes de producte i mercats, i que actualment tenen problemes conjunturals de tresoreria.
 
Aquests avals cobriran noves operacions de finançament per un import d’entre 0,5 i 2 milions d’euros, garantiran fins al 70% del principal de l’operació avalada i tindran un termini màxim de tres anys. Hi podran accedir aquelles empreses amb domicili social i centre de treball a Catalunya que acreditin la seva viabilitat econòmica i financera per dur a terme la seva activitat ordinària, per a la qual cosa l’ICF podrà demanar un informe previ si ho considera adient.
 
A l’hora de concedir els avals, l’ICF també tindrà en compte, més enllà del risc i de la viabilitat, altres aspectes com ara el fet que es tracti d’empreses del sector industrial o auxiliars, la seva localització territorial o la intensitat en mà d’obra. Els avals seran efectius davant d’aquelles entitats bancàries que hagin signat un conveni de participació amb l’ICF.
 
Aquesta actuació forma part del paquet de 61 mesures que ha impulsat el Govern per dinamitzar l’economia catalana, i complementa l’oferta de finançament que l’ICF ha posat en marxa per tal de donar suport a les empreses catalanes. Així, entre altres mesures, l’ICF posarà a disposició de les companyies catalanes avals per valor de 1.500 milions d’euros per a la titulització d’actius aquest 2009; ampliarà fins a 300 milions d’euros la línia ICFcrèdit, especialment dirigida a les pimes, i ha llançat al mercat la línia ICFcreixement empresarial, que està dotada amb 150 milions i té com a objectiu contribuir a la consolidació de projectes empresarials.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia