Direcció General de Comunicació

El Govern aprova l'ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera

query_builder   20 maig 2008 13:57

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera

 
  • Les obres d’ampliació compten amb un pressupost de 60 milions d’euros i permetran augmentar la capacitat d’abastament fins a 20 hm3 anuals 
  • També es construirà un nou sistema de captació a mar obert amb una capacitat de 80 hm3
 
El Govern ha aprovat avui l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, situada a Blanes, a la Selva, que permetrà, un cop finalitzades les obres, disposar de 20 hm3 d’aigua a l’any, millorant així les garanties d’abastament i la disponibilitat de recursos dels àmbits Ter-Llobregat i de la Tordera. El cost total estimat de l’ampliació de la Instal·lació de Tractament d’Aigües Marines (ITAM) de la Tordera, aprovada amb caràcter d’emergència, és de 60.187.737 euros.
 
Aquestes obres, que començaran el juny i està previst que s’acabin durant el primer semestre de 2009, permetran passar d’una producció anual de 10hm3 fins a 20 hm3 d’aigua. Aquest increment de cabals garantirà el subministrament de part del cabal a l’àmbit Ter-Llobregat i, alhora, pemetrà protegir l’aqüífer i el subministrament de les demandes de l’àmbit de la Tordera.
 
Així mateix, aquesta actuació contempla renovar la captació d’aigua marina amb la construcció d’un nou sistema de captació a mar obert que tindrà una capacitat de 80hm3. D’aquesta forma es reduirà la vulnerabilitat del sistema actual i es podran derivar els cabals tant per a la ITAM ampliada com per a la nova planta que es construirà en el futur a prop de la que ja funciona i que ha d’entrar en servei el 2012.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia