Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la recuperació de pous a Tarragona i al Baix Ter per pal·liar els efectes de la sequera

query_builder   20 maig 2008 13:58

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la recuperació de pous a Tarragona i al Baix Ter per pal·liar els efectes de la sequera

 
  • L’objectiu és millorar la garantia de subministrament a Tarragona i aportar nous recursos per a la supervivència de l’arbrat al Baix Ter, al Baix Empordà 
  • Les dues actuacions tenen una inversió de prop de 3 milions d’euros i preveuen recuperar 6 pous del marge esquerre del riu Francolí a Tarragona i 14 nous pous al Baix Ter 
 
El Govern ha impulsat avui l’execució de noves obres de recuperació de pous per tal de pal·liar l’actual situació de sequera que pateix Catalunya. Aquestes actuacions, amb un pressupost de prop de 3 milions d’euros, es realitzaran a dos punts: a Tarragona, amb l’objectiu de millorar la garantia de subministrament i la qualitat dels recursos disponibles; i a la plana del Baix Ter, al Baix Empordà, per a l’aprofitament d’aigües subterrànies destinades a complementar els cabals del rec de Sentmenat.
 
Les actuacions al terme municipal de Tarragona consisteixen en la recuperació de la xarxa de captació d’aigües freàtiques d’Aigües Industrials de Tarragona (AITASA), i tenen un import estimat de 967.000 euros. Aquestes obres, que acabaran a meitats de juny, permetran recuperar 6 pous del marge esquerre del riu Francolí i consisteixen a equipar i substituir bombes, canonades de connexió i escomeses elèctriques en tres d’aquests pous. Es preveu que amb aquests nous recursos es recuperi un volum mensual de 0,2 hm3, tot i que en cas de necessitat, es podria arribar fins als 0,65 hm3 amb una explotació intensiva temporal que permetria augmentar la garantia de subministrament a la zona.
 
Les actuacions al Baix Ter són d’aprofitament d’aigües subterrànies destinades a complementar els cabals circulants del rec de Sentmenat al seu pas per la plana del Baix Ter. Aquestes obres, amb una inversió de 2 milions d’euros, suposen l’execució de 14 nous pous que han de permetre garantir els cabals de supervivència de l’arbrat al canal de Sentmenat i a la sèquia de Pals. Es preveu que aquests nous pous comencin a aportar aigua de forma progressiva entre meitats de juny i agost. Aquests pous suposaran un volum mensual de 0,7 hm3 i es tancaran un cop se superi l’episodi de sequera.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia