Direcció General de Comunicació

El Govern destina 852.000 euros per construir, adequar i oferir allotjaments per a treballadors temporers

query_builder   24 març 2009 15:45

event_note Nota de premsa

El Govern destina 852.000 euros per construir, adequar i oferir allotjaments per a treballadors temporers

 
  • Es poden acollir a la subvenció entitats sense ànim de lucre, empreses privades, ajuntaments i organitzacions empresarials agràries
  • L’objectiu és garantir unes condicions laborals i d’allotjament dignes, contribuir a la integració dels temporers i promoure la seva contractació regular
 
El Govern destinarà 852.000 euros a ajuntaments i entitats per a subvencionar la construcció, adequació i subministrament d’allotjaments per als treballadors temporers que participen en la campanya de recollida de fruita d’aquest any. L’objectiu és garantir unes condicions laborals i d’allotjament dignes per als treballadors de la campanya i contribuir a la seva integració. D’aquesta manera, també es promou la contractació regular de persones d'origen estranger que treballen en la temporada agrícola catalana.
 
Concretament es destina una línia d’ajuts de 752.000 euros a les entitats sense ànim de lucre, empreses privades i ajuntaments de menys de 20.000 habitants per tal que construeixin, habilitin, reformin, ampliïn o millorin els allotjaments amb un màxim de cinquanta places per edifici. El termini per presentar les sol·licituds acaba l’11 d’abril per a empreses privades i entitats sense ànim de lucre i el 25 de març per als ajuntaments.
 
A aquestes actuacions s’afegeix una segona línia d’ajuts de 100.000 euros per finançar l’allotjament als treballadors amb un contracte que obligui l’ocupador a costejar l’estada del treballador, ja sigui de forma individual o en un equipament compartit. En aquest cas, poden demanar la subvenció les organitzacions empresarials agràries que gestionen la contractació de temporers.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia