Direcció General de Comunicació

El Govern destina més de 7 milions d'euros a la modernització del regadiu

query_builder   24 març 2009 15:45

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 7 milions d'euros a la modernització del regadiu

 
  • Es modernitzaran infraestructures obsoletes que provoquen un excessiu consum d’aigua
  • Les obres permetran als regants augmentar l’eficiència dels sistemes de reg i afrontar èpoques de sequera
 
El Govern ha aprovat avui una línia d’ajuts de 7.109.500 milions d’euros durant el període 2009-2011 destinats millorar i modernitzar el regadiu, especialment en el cas d’infraestructures obsoletes que provoquen un consum excessiu d’aigua. L’objectiu dels ajuts és contribuir a la modernització de les instal·lacions, a través de l’aplicació de noves tecnologies que augmentin l’eficiència del transport, la distribució i l’aplicació del reg als conreus i en l’emmagatzematge d’aigua.
 
Actualment hi ha zones de regadiu que es van posar en servei fa més de 25 anys, i per tant, tenen sistemes de reg amb una infraestructura obsoleta que provoquen un consum excessiu d’aigua i grans despeses d’explotació. D’altra banda, aquestes instal·lacions fan que els regants depenguin totalment de les disponibilitats hídriques del moment i no puguin fer front a períodes de sequera.
 
Davant d’aquesta situació, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha obert una línia d’ajuts per a diferents actuacions:
 
  • La redacció de projectes i estudis per part de tècnics qualificats i necessaris per a la millora de regadius, com ara:
  • Instal·lacions de captació i elevació d’aigües
  • Embassaments i basses de regulació
  • Construcció de xarxes de transport i distribució, i capçals de reg fins a l’explotació individual
  • Sistemes d’automatització i control de consum
  • Obres de pous i sondejos destinats a l’explotació d’aigües subterrànies per a reg 
  • Obres per a tractaments terciaris d’aigües que procedeixin de depuradores per tal que compleixin les garanties de qualitat per a utilitzar-les com a aigua de reg
  • Tot el procés de les obres de millora de regadius dels tipus indicats: inclosa l’execució de l’obra, la redacció del projecte, la direcció d’obra, la coordinació de seguretat i salut i el control de qualitat.
  • Les despeses de funcionament o de manteniment en instal·lacions de reg a pressió que hagi executat, estigui executant o hagi previst l’Administració actualment.
 
Els ajuts van dirigits a les comunitats de regants i les col·lectivitats de regants, i els beneficiaris hauran de disposar en tots els casos de la concessió de l’aigua per dur a terme l’actuació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia