Direcció General de Comunicació

El Govern inverteix prop de 4 milions d'euros a millorar el sanejament a la conca del riu Llobregat

query_builder   24 març 2009 15:44

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix prop de 4 milions d'euros a millorar el sanejament a la conca del riu Llobregat

  
  • S’ampliarà la depuradora de Vacarisses, al Vallès Occidental, i se’n construirà una de nova a Castellolí, a l’Anoia
  • Aquestes dues actuacions milloraran la qualitat de l’aigua de prop de 8.000 habitants
 
El Govern ha impulsat avui la millora del sanejament a la conca del riu Llobregat amb l’ampliació de la depuradora de Vacarisses i la construcció d’una de nova a Castellolí. Per al desenvolupament d’aquestes actuacions s’invertiran més de 3,9 milions d’euros, finançats en un 85% pels Fons de Cohesió de la Unió Europea.

Les millores de la depuradora de Vacarisses, al Vallès Occidental, que tindran un cost proper als 3 milions d’euros, consistiran a duplicar la capacitat de la planta, que passarà a tractar un cabal diari de 1.320 m3/dia que donarà servei a una població de 6.600 habitants.
 
Mitjançant l’ampliació de l’estació depuradora projectada s’aconseguirà una important i imprescindible millora sanitària i mediambiental, tant de la conca del riu Llobregat, com de l’entorn general de Vacarisses. La durada estimada de les obres és de divuit mesos.
 
Millora del sanejament a l’Anoia
 
Avui també s’ha aprovat la construcció de la depuradora de Castellolí, a la comarca de l’Anoia. Aquesta actuació, que tindrà un cost superior als 957.600 euros, consistirà en la construcció d’una planta depuradora de tipus biològic, que tractarà un cabal d’aigua de 205 m3/dia, equivalent a una població de 1.350 habitants, i la instal·lació de canonades d’una longitud total de 349 metres. L’aigua tractada desembocarà a la riera de Castellolí. També s’haurà d’habilitar el camí d’accés a l'estació depuradora d’aigües residuals i instal·lar una línia elèctrica de 190 metres de longitud, el traçat de la qual discorrerà soterrat pels vials de la zona urbanitzada.
 
Aquesta instal·lació permetrà incrementar la qualitat sanitària de l’aigua i fer millores mediambientals tant la conca del riu Llobregat com de l’entorn general de Castellolí. La durada estimada per a l’execució de les obres previstes en el present projecte és de deu mesos, a comptar des de l’ocupació física dels terrenys.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia