Direcció General de Comunicació

El Govern reconeix la qualitat docent de 4 professors i 6 equips docents amb la Distinció Jaume Vicens Vives

query_builder   9 setembre 2008 14:36

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix la qualitat docent de 4 professors i 6 equips docents amb la Distinció Jaume Vicens Vives

  • El govern ha aprovat avui la concessió d'aquestes distincions, que es lliuraran el proper 22 de setembre a la Universitat de Barcelona, durant la inauguració oficial del curs acadèmic
 
 
El Govern ha reconegut avui la qualitat docent universitària de 4 professors, a títol individual, i de 6 equips docents, a títol col•lectiu, amb la Distinció Jaume Vicens Vives. Aquest premi vol distingir i reconèixer la contribució en la millora de la qualitat de la docència. Especialment es valora la tasca de renovació de la docència, la formació de professorat i l'elaboració de manuals i materials docents als servei de les universitats.
 
Cadascun d'aquests 10 premis està dotat amb 20.000 euros. Les distincions es lliuraran el proper 22 de setembre en un acte a la Universitat de Barcelona, durant la inauguració oficial del curs acadèmic.
 
En l'edició d'enguany, els premis individuals han estat concedits a:
 
El professor Antoni Font i Ribas, de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, en reconeixement a la seva trajectòria professional, de la qual se’n destaca la seva labor impulsora de la millora de l’aprenentatge i de la qualitat dels estudis de Dret amb la incorporació continua de sistemes innovadors en l’ensenyament de les assignatures vinculades a l’àrea de Dret Mercantil.
 
El professor Antonio Aguado de Cea, del Departament d’Enginyeria de la Construcció de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins Canals i Ports de la Universitat Politècnica de Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria professional i d’ innovació docent, de la qual se’n destaca el seu esforç en la millora de les metodologies d’aprenentatge dels alumnes.
 
El professor Jaume Torras Elias, del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, en reconeixement a la trajectòria professional de dedicació plena a la docència i la recerca.
 
El professor Miquel Gassiot Matas, de l’Institut Químic de Sarrià de la Universitat Ramon Llull, en reconeixement a la seva trajectòria professional en l’àmbit de la docència universitària de la química i de la cromatografia, en particular, de la qual se’n destaca la seva dedicació plena tant a l’aula com al laboratori i al seguiment constant de l’alumne en el seu procés aprenentatge.
 
 
A títol col•lectiu, el Govern ha premiat els següents equips docents:
 
La Unitat de Coordinació Docent de les Estades en Pràctiques Tutelades, de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, pel desenvolupament d’un projecte d’innovació i millora de la qualitat docent, el qual ha constituït una experiència pionera que ha millorat la qualitat docent en aquesta activitat preparatòria per a l’exercici professional.
 
El grup de professors i professores de la Facultat de Psicologiade la Universitat Autònoma de Barcelona, per la seva tasca d’innovació i millora de la qualitat docent, de la qual se’n destaca la creació i manteniment d’un laboratori virtual de psicologia que permet als estudiants l’exploració de fenòmens fonamentals en la psicologia mitjançant la replica d’experiments clàssics que impliquen diferents assignatures.
 
El grup de professors i professores del Departament de Producció Animalde la Universitat de Lleida, per les seves tasques de millora i innovació de la qualitat docent, de la qual se’n destaca l’organització dels estudis en l’àmbit de la sanitat i producció porcina que apleguen diferents universitats i suposen la col•laboració i implicació tècnica i docent de les empreses més especialitzades i de referència del sector.
 
L’Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat de Girona, per al desenvolupament d’un projecte d’innovació i millora de la qualitat docent, que avalua el grau d’assoliment de les competències per part de l’alumne i fomenta la implantació de l’aprenentatge basat en problemes, les pràctiques en laboratoris i del practicum com a elements d’avaluació del grau d’assoliment de competències.
 
L’ equip de professors i professores de l’Escola Universitària de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili, per el desenvolupament d’un projecte de millora de la qualitat docent en el marc del procés d’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior, emprant, entre d’altres, eines de simulació d’empreses turístiques, mitjançant les quals els estudiants aprenen els coneixements adquirits a la carrera en un entorn gairebé real.
 
El grup de professors i professores de la Facultat de Ciències Humanes de la Universitat de Vic, pels seus esforços en la millora i la innovació de la qualitat docent en el camp de les humanitats, de les quals se’n destaquen les iniciatives d’e-learning i la introducció d’ensenyament virtual i experiències noves d’interpretació i col•laboració mitjançant espais de treball compartits i demostracions en línia, d’ entre altres.
 
Les candidatures a la Distinció Vicens Vives, que s'atorga des de l'any 1996, les presenten els Consell Socials de les universitats públiques catalanes, o òrgans equivalents de les universitats privades, i la proposta es tramita a través de la Secretaria del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia