Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la construcció de la carretera entre el port i l'aeroport amb un viaducte de 304 metres sobre el riu Llobregat

query_builder   9 setembre 2008 14:23

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la construcció de la carretera entre el port i l'aeroport amb un viaducte de 304 metres sobre el riu Llobregat

  • El nou vial se situa entre la B-250 i el polígon Pratenc, al Prat de Llobregat
 
  • Les obres començaran aquest hivern i milloraran les comunicacions i la fluïdesa del trànsit al voltant d’un sector industrial i logístic
 
  • Un nou viaducte sobre la nova llera del riu Llobregat, de 304 metres de longitud, serà el principal element constructiu d’aquesta obra
 
El Govern ha donat llum verd avui a la construcció d’un nou vial entre la carretera B-250 i el polígon Pratenc, al Prat de Llobregat, amb l’aprovació de l’ocupació urgent dels béns i drets afectats per les obres. Aquesta actuació consistirà en la creació d’una via de quatre carrils, d’un quilòmetre de longitud, que permetrà millorar les comunicacions i la fluïdesa del trànsit a l’entorn d’aquest sector industrial i logístic, que formarà part de la futura connexió entre port i aeroport i que inclourà un viaducte de 304 metres per sobre del riu Llobregat.
 
Aquest nou vial constitueix la primera fase de l’eix Port – Aeroport que, des de l’autovia C-31 fins a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port, connectarà les àrees logístiques del Mas Blau, de l’aeroport i del Port de Barcelona. La via que ara s’impulsa correspon al tram central d’aquest eix i possibilitarà la connexió entre la carretera B-250 (costat Aeroport) i el polígon Pratenc, mitjançant un nou viaducte sobre la nova llera del riu Llobregat. 
 
Les obres corresponents a aquesta actuació estan actualment en fase de licitació per un valor de 23,7 milions d’euros i es preveu que s’adjudiquin pròximament. Els treballs s’iniciaran aquest hivern i tindran un termini d’execució de 14 mesos.
 
Vial d’un quilòmetre i quatre carrils
 
Les obres consistiran en la construcció d’un vial d’un quilòmetre de longitud des de l’actual rotonda el·líptica on conflueix la carretera B-250, al Prat de Llobregat, fins al carrer 100 del polígon Pratenc. El nou vial estarà format per dues calçades, una per sentit de la circulació, separades per una mitjana, amb dos carrils de 3,5 metres d’amplada cadascuna i vorals d’1,5 metres. Així mateix, comptarà amb voreres d’una amplada d’entre 3 i 3,5 metres d’amplada per a facilitar el pas de vianants i ciclistes. 
 
En el traçat, es poden distingir tres trams:
 
  • Tram de 350 metres de longitud que discorre en direcció sud-est (sensiblement paral·lel a la nova llera del Llobregat), des de la rotonda el·líptica existent on conflueix la B-250 fins a una rotonda de nova construcció, situada abans del nou pont projectat sobre el Llobregat. El nou giratori tindrà un diàmetre exterior de 80 metres.
 
  • Després de la rotonda anterior, el vial creua d’oest a est el Llobregat amb un viaducte de 304 metres de longitud. Aquest segon tram, de 500 metres, finalitza en una segona rotonda de nova construcció, també de 80 metres de diàmetre exterior.
 
  • Tram de 200 metres de longitud entre la rotonda anterior i el carrer 100 del polígon Pratenc.
Nou viaducte sobre el Llobregat
 
Del nou vial, destaca com a element constructiu un viaducte sobre la nova llera del riu Llobregat, de 304 metres de longitud i 29 d’amplada. És un pont de tipus arc superior que descansa sobre dos trípodes invertits, formats cadascun per tres piles inclinades. Aquestes s’obren suaument i recullen els dos arcs i el tauler de l’estructura. Els arcs conflueixen en una peça d’unió central, el que permet crear una imatge de gran portalada d’accés a l’interior del pont. El tram central del pont, delimitat pels arcs, té una longitud de 104 metres.

2  

Imatges

Imatge de la situació de la nova carretera

Imatge de la situació de la nova carretera 211

Infografia del nou pont sobre el riu Llobregat

Infografia del nou pont sobre el riu Llobregat 99

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia