Direcció General de Comunicació

El Govern presenta dos decrets per millorar els estudis artístics de Dansa i Música

query_builder   29 gener 2008 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern presenta dos decrets per millorar els estudis artístics de Dansa i Música

·        La proposta preveu un augment de l’autonomia dels centres i una reducció d’hores lectives per tal de facilitar la compatibilitat amb els estudis règim general
 
·        Els decrets incorporen noves especialitats en els estudis com ‘baile flamenco’, guitarra elèctrica, itinerari per a la música moderna i jazz i música tradicional catalana
 
·        Més de 2.600 alumnes es veuran beneficiats per la nova regulació
 
El Govern ha presentat dues noves propostes de decrets amb l’objectiu de millorar els ensenyaments de Dansa i Música per tal de proporcionar als alumnes una formació de qualitat. Els nous decrets volen dotar de valors com ara l’excel·lència, la innovació, el treball en equip i la creativitat a aquest tipus d’ensenyaments. Per aquest motiu, els textos proposen canvis significatius com ara la reducció d’hores, l’augment en l’autonomia dels centres i la introducció de noves especialitats en els estudis.
 
Un dels objectius de la nova regulació és reduir les hores per tal que l’alumnat pugui comptabilitzar els estudis artístics amb els de règim general. D’aquesta manera, s’atén una de les demandes del professorat respecte de l’excessiva càrrega horària dels anteriors decrets. Un altre dels fets destacats és una major autonomia de cada centre perquè aquests puguin reforçar la seva responsabilitat davant els estudis i els alumnes. Per això, es promourà la flexibilització del currículum i s’apostarà perquè els continguts dels estudis conjuguin la comprensió amb l’expressió artística.
 
Aquesta major autonomia sobretot s’observa en la capacitat que es dóna als centres per tancar els currículums, i en conseqüència, el nombre d’hores lectives a disposició de cada centre és molt superior al que fins ara tenien. D’aquesta manera, el claustre disposa de més autonomia per decidir el currículum propi que vol adaptar en funció de les pròpies necessitats. Tot això comporta per a l’alumnat una menor càrrega lectiva i una major capacitat per estructurar el propi currículum segons les necessitats.
 
Introducció de noves especialitats
 
Els ensenyaments de Dansa i música incorporen com a novetat algunes especialitats en els seus currículums. Pel que fa a la Dansa, s’hi afegeix la de ‘Baile Flamenco’, que abans estava inclosa en l’especialitat de Dansa espanyola (a més de les especialitats de Dansa clàssica, Dansa contemporània i Dansa espanyola).
 
El currículum de Música també inclourà a partir de la proposta de Decret tres noves especialitats: Guitarra elèctrica, Itinerari per a la música moderna i jazz i Instruments de la música tradicional catalana. El Decret afectarà prop de 220 alumnes dels estudis de Dansa i més de 2.400 de Música i s’ha implantat durant el calendari 2007-2008 per als cursos de primer a quart i s’implantarà durant el curs 2008-2009 per cinquè i sisè curs. 
Especialitats Dansa
Especialitats Música
‘Baile flamenco’
(novetat)
Àrea d’instruments d’orquestra
Dansa clàssica
Àrea d’instruments polifònics
Dansa contemporània
Àrea d’instruments de la música moderna i jazz
(novetat on s’inclou també la guitarra elèctrica)
Dansa cspanyola
Àrea d’instruments de la música antiga
 
Àrea d’instruments tradicionals
(on s’inclou la novetat de música tradicional catalana)
 
Àrea de cant
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia