Direcció General de Comunicació

El Govern destina 1,1 milions d'euros a ajuts a la construcció i adequació d'allotjaments per a temporers

query_builder   4 març 2008 13:26

event_note Nota de premsa

El Govern destina 1,1 milions d'euros a ajuts a la construcció i adequació d'allotjaments per a temporers

  • El Consell de Govern ha aprovat dues línies de subvencions dirigides a ens locals i a organitzacions empresarials agràries  
  • Les subvencions volen garantir unes condicions laborals i d’allotjament dignes i afavorir la contractació en origen 
 
El Govern destinarà 1.150.680 euros en ajuts per a allotjar els treballadors temporers durant la seva estada a Catalunya. D’una banda, el Consell de Govern ha aprovat les bases de la convocatòria del 2008 adreçada a corporacions locals, que subvencionarà amb 700.000 euros la construcció, rehabilitació, reforma, ampliació o condicionament d’allotjaments per a treballadors temporers. Paral·lelament, també s’ha obert una segona línia d’ajuts de 450.680 euros, dirigides a organitzacions empresarials agràries.
 
L’objectiu de les subvencions és garantir unes condicions laborals i d’allotjament dignes per als treballadors de temporada durant la seva estada a Catalunya i, de l’altra, afavorir la  contractació en origen i l’ordenació de fluxos migratoris. Des de la posada en marxa d’aquestes convocatòries, s’han construït a Catalunya 86 allotjaments col·lectius per a temporers amb una capacitat de 3.168 places.  
 
Segons la convocatòria d’aquest any, la Generalitat assumirà fins al 80% de la inversió total realitzada quan es tracti d’un allotjament de promoció pública. En el cas de cooperatives de més de 20 socis, es finançarà fins el 60% del cost del projecte i, si es tracta d’una promoció privada, fins el 50%. Els allotjaments tindran una capacitat màxima de 50 places. 
D’altra banda, els allotjaments subvencionats obtindran un distintiu de qualitat: base o superior. El reconeixement de la qualitat superior (tres pomes) premia aquells projectes d’obra que acompleixen amb escreix els mínims d’habitabilitat i permet obtenir una quantitat addicional a la subvenció rebuda. Del total de places d’allotjaments de temporers que hi ha a Catalunya actualment, 1.136 ostenten el distintiu de qualitat superior.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia