Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la construcció de tres centres d'educació infantil i primària

query_builder   4 març 2008 13:19

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la construcció de tres centres d'educació infantil i primària

  • Signa els convenis per construir dos CEIP a Mataró i un altre escola a Vilanova del Vallès
  • També encarrega obres de reforma d’un CEIP de Martorelles i d’ampliació de dos centres de Sant Carles de la Ràpita i l’Hospitalet de Llobregat 
 
El Govern ha signat convenis amb ajuntaments catalans per a construir, reformar o ampliar Centres d’Educació Infantil i Primària. Concretament ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Mataró (el Maresme) per a la construcció de dos Centres d’Educació Infantil i Primària (CEIP), i un altre amb el de Vilanova del Vallès per a la construcció d’un altre centre de les mateixes caracterísitques.
 
En el cas de Mataró, el conveni signat pel Govern preveu la construcció del CEIP Cal Collut i el CEIP Figuera Major. Els dos nous centres tindran dues línies educatives i per a totes dues construccions hi ha previst un pressupost de més de 9.120.000 euros i una superfície de prop de 4.000 metres quadrats cadascú.
 
Amb l’Ajuntament de Vilanova del Vallès s’ha signat un conveni per a redactar un projecte per a la nova construcció d’un CEIP de dues línies. Tindrà el nom de CEIP La Falguera i inclourà 18 aules -6 per a educació infantil i 12 per a primària- amb una superfície construïda de més de 3.000 metres quadrats. A aquesta obra s’hi destinaran 4.151.947 euros.
 
Reformes i ampliació a tres centres més
 
El Govern tembé impulsarà actuacions per ampliar o reformar tres centres a Martorelles (Vallès Oriental), l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià).
 
La reforma al CEIP Pruneres de Martorelles suposarà construir unes noves passarel·les d’estructura metàl·lica i tancades amb fusteria d’alumini que permetran la connexió a cobert entre els edificis. Per a aquesta actuació es destina un pressupost de 995.233 euros.
 
Pel que fa CEIP Pep Ventura de l’Hospitalet de Llobregat, el Govern preveu destinar un pressupost de 2.350.000 euros a l’amplicació del centre. Amb aquesta actuació, el CEIP passarà a tenir dues línies d’educació infantil i primària, ja que fins ara només disposava d’una sola línia. Les obres es deuen a les necessitats educatives de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, que demanden ampliar la capacitat d’aquest centre d’educació infantil i primària. El Departament d’Educació preveu l’execució de l’obra durant l’any 2008, que comportarà la construcció de 3 noves aules d’educació infantil i 6 més d’educació primària. L’ampliació permetrà construir un edifici de tres plantes, la planta baixa del qual es destinarà a l’educació infantil i les plantes superiors a la primària. D’altra banda, el pressupost també inclou la construcció d’un nou gimnàs i la reconversió de l’antic gimnàs en un menjador.
 
Finalment, el Govern també ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita per un import de 3.925.601 euros per a ampliar i reformar el CEIP Horta Vella amb dues línies d’educació infantil. En aquest cas, la reforma consisteix en adequar les instal·lacions (il·luminació, calefacció, etc.) per tal d’instal·lar les aules de primària i altres aules complementàries. També s’ampliarà el gimnàs, el menjador i la cuina. En total, s’actuarà sobre una superfície de 3.700 metres quadrats.
 
 
Actuació
Localitat
Pressupost
CEIP Pep Ventura
L’Hospitalet de Llobregat
2.350.000 euros
Reforma CEIP Pruneres
Martorelles
995.233 euros
Construcció CEIP Cal Collut i CEIP Figuera Major
Mataró
 
9.120.000 euros
Construcció CEIP La Falguera
Vilanova del Vallès
 
4.151.947 euros
Ampliació i reforma CEIP Horta Vella
St. Carles de la Ràpita
 
3.925.601 euros
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia