Direcció General de Comunicació

El Govern destina 3 milions d'euros a la redacció de plans urbanístics

query_builder   4 març 2008 13:23

event_note Nota de premsa

El Govern destina 3 milions d'euros a la redacció de plans urbanístics

·        Aquest ajut té com a objectiu ajudar els municipis a actualitzar els seus planejaments urbanístics i a adaptar-los a la normativa actual
 
·        També vol millorar les condicions urbanístiques dels municipis catalans i facilitar la generació de sòl urbanitzable, tot garantint un desenvolupament sostenible
El Govern destinarà 3 milions d’euros a cofinançar la redacció de plans d’ordenació urbanística municipal (POUM), programes d’actuació urbanística i plans urbanístics derivats de la iniciativa pública. Es tracta de la cinquena convocatòria d’aquests ajuts, que tenen com a objectiu que tots els municipis puguin redactar i aprovar els seus plans urbanístics i adaptar-los a la legislació vigent.
Els ajuts s’emmarquen en el programa de foment del planejament que duu a terme el Departament de Política Territorial i Obres Públiques amb la finalitat de millorar les condicions urbanístiques dels municipis catalans i de facilitar la generació de sòl urbanitzable, tot garantint un desenvolupament sostenible. En paral·lel, aquesta iniciativa pretén clarificar i fer més consistent l’ordenament jurídic urbanístic català. Del total de 3 milions d’euros destinats pel Govern a aquesta mesura, 1 milió s’aplicarà aquest mateix any i els altres 2 l’any vinent.
En les quatre convocatòries realitzades fins ara s’han atorgat subvencions per a l’actualització de plans urbanístics per valor de 12 milions d’euros a dos consells comarcals i 413 municipis d’arreu de Catalunya.Aquesta subvenció ha servit per ajudar a aquests municipis a refer i actualitzar alguna d’aquestes figures de planejament o a elaborar documents complementaris, com ara catàlegs d’edificacions rurals.
Criteris de concessió dels ajuts
La convocatòria s’obrirà properament amb la publicació de la resolució al DOGC. A l’hora d’atorgar els ajuts per a la redacció de plans d’ordenació urbanística municipal, es tindran en compte els criteris següents:
  • Grandària del terme municipal: es prioritza els termes municipals més extensos, per la seva importància territorial i funcional.
  • Nombre d’habitants: prioritza els municipis petits i mitjans.
  • Nombre de nuclis urbans que conformen el terme: es valora la complexitat que significa planificar la inserció i connexió d’un major nombre de nuclis.
  • Antiguitat del pla vigent: es puntua amb un grau més alt els municipis en què la normativa urbanística vigent sigui més antiga. També es valora específicament la necessitat d’elaborar un pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), com a peça bàsica de l’ordenament urbanístic.
  • També es pondera la ubicació estratègica del municipi, el nivell de compliment del planejament actual, la necessitat de desenvolupar-hi polítiques d’habitatge, l’atenció a les necessitats de sòl industrial i la incidència positiva en l’equilibri territorial.
 
Les subvencions es poden concedir pels imports màxims sol·licitats o per un import parcial, en funció de les peticions i les puntuacions assolides pels ajuntaments i sempre segons les disponibilitats pressupostàries. El límit de la subvenció és de 60.000 euros, per evitar la concentració de quanties en pocs municipis.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia