Direcció General de Comunicació

El Govern regula la coordinació de l'acció exterior i posa les bases per a la creació de les delegacions a d'altres països

query_builder   4 març 2008 13:24

event_note Nota de premsa

El Govern regula la coordinació de l'acció exterior i posa les bases per a la creació de les delegacions a d'altres països

 
·         Es delimiten la naturalesa i les funcions de les delegacions del Govern a l’exterior i les oficines sectorials
 
·         Es posa de manifest la voluntat d’optimitzar recursos, aprofitar sinèrgies i impulsar una gestió més eficaç de l’acció exterior
 
El Govern ha aprovat avui el Decret que regula la coordinació executiva de l’acció exterior de la Generalitat de Catalunya i que estableix el marc jurídic general per a la creació i les funcions de les oficines del Govern de la Generalitat a l’exterior, competència que recau en la Secretaria d’Afers Exteriors del Departament de la Vicepresidència.
 
Amb aquest Decret el Govern adapta l’organització interna de l’acció exterior al nou marc estatutari i es posa de manifest la voluntat d’optimitzar recursos materials i humans, aprofitar sinèrgies i impulsar una gestió més eficaç de l’acció exterior. El Decret estipula que pertany al Departament de la Vicepresidència la promoció exterior de la Generalitat, el suport a les funcions de representació institucional o la coordinació de la participació del Govern en consorcis i organismes amb altres entitats en l’àmbit de les relacions internacionals.
 
El Decret també preveu que correspon a Vicepresidència la coordinació executiva dels organismes governamentals amb competències en l’acció exterior. Per això, estipula que pertany a la Vicepresidència proposar i fer el seguiment d’un pla d’actuació en matèria d’exteriors; adreçar instruccions generals en matèria de coordinació executiva; elaborar protocols d’actuació en matèria d’acció exterior, convocar reunions de coordinació dels representants dels Departaments per a tasques d’acció exterior així com informar als departaments corresponents de les actuacions de l’acció exterior de la Generalitat en les que puguin estar interessats.
 
El decret també classifica les oficines de la Generalitat a l’exterior en les delegacions del Govern a l’exterior i les oficines sectorials, i preveu un Comitè de Seguiment de l’acció exterior del Govern.
 
Delegacions del Govern de la Generalitat a l’exterior
 
Les delegacions del Govern a l’exterior es creen per decret del Govern i depenen orgànicament del Departament de la Vicepresidència mitjançant la Secretaria d’Afers Exteriors. El Decret regula també les seves funcions, entre les quals destaca la coordinació dels òrgans i entitats dependents de l’administració de la Generalitat en el seu territori; donar suport tant al president de la Generalitat com a la resta de membres del Govern en l’exercici de les seves funcions de representació institucional; fomentar les relacions del Govern amb les institucions i àmbits de govern de l’àmbit territorial corresponent, i l’impuls i seguiment de la presència de Catalunya en organismes internacionals, entre altres.
 
Les oficines sectorials
 
Les oficines sectorials depenen orgànicament i funcional d’un departament de la Generalitat, sense prejudici d’optimitzar recursos. El Decret estableix expressament que sempre que sigui possible i recomanable les oficines sectorials s’integraran en els espais de les delegacions en els àmbits territorials en els que coincideixen.
 
Comitè de Seguiment
 
Pel que fa a la coordinació, el Decret proposa la creació d’un Comitè de Seguiment de l’acció exterior del Govern, que serà presidit pel vicepresident i integrat per la titular de la Secretaria d’Afers Exteriors, el director general de Relacions Internacionals, un representant del departament de la Presidència, representants dels departaments o organismes que participen en l’acció exterior del Govern així com representants de cadascun dels consorcis o fundacions amb participació de la Generalitat i els delegats del Govern a l’exterior. Entre les seves competències aquest nou òrgan s’encarregarà de proposar, fer el seguiment i avaluar el Pla d’actuació en matèria de política exterior del Govern de la Generalitat i fixar les directrius i principis d’actuació de les delegacions del Govern a l’exterior.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia