Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa les obres per a millorar l'abastament d'aigua a la zona de la Costa Brava centre

query_builder   4 març 2008 13:21

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa les obres per a millorar l'abastament d'aigua a la zona de la Costa Brava centre

  • Es doblarà la capacitat de l’estació de tractament de Montfullà i es construiran 38 quilòmetres de canonada  
  • El cost de la actuació supera els 58 milions d’euros i millorarà l’abastament de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent 
 
El Govern ha acordat avui l’aprovació de les accions per garantir el subministrament i la qualitat de l'aigua en diversos nuclis de la Costa Brava centre. Les obres consistiran en desdoblar l'actual estació de tractament de Montfullà, per poder tractar un cabal de més de 1.400 litres per segon i se substituiran setze quilòmetres de canonada entre l'embassament del Pasteral i la planta potabilitzadora de Montfullà.
 
També es construiran aproximadament 22 quilòmetres nous de canonada fins a l’estació de tractament d’aigua potable de Torrent. La nova canonada aportarà aigües procedents del sistema d'abastament de la Costa Brava, connectarà amb la Mancomunitat de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent, transportarà 216 litres per segon i garantirà el subministrament.
 
El pressupost per a l’execució de les obres és de 58,3 milions d’euros, l’inici de les quals és previst durant el primer semestre de l’any 2008 i es preveu que estiguin finalitzades a finals del 2009.
 
Les actuacions són imprescindibles per a desenvolupar amb urgència el reforç i l’optimització de l’abastament d’aigua a la zona de la Costa Brava centre procedent del sistema d’embassaments Sau-Susqueda-el Pasteral, mitjançant l’increment de la capacitat de les conduccions que actualment limiten el transport de cabals, i millorant la qualitat de l’aigua distribuïda mitjançant l’ampliació de la planta de tractament d’aigua potable de Montfullà.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia