Direcció General de Comunicació

El Govern aprova un pla per garantir la cobertura de la Televisió Digital Terrestre (TDT) arreu de Catalunya

query_builder   4 març 2008 13:14

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un pla per garantir la cobertura de la Televisió Digital Terrestre (TDT) arreu de Catalunya

·        S’invertiran 11,5 milions d’euros per afrontar la implantació tècnica de la TDT
 
·        El 53% de les llars catalanes ja estan adaptades a la TDT, segons un estudi encarregat per la Secretaria de Mitjans de Comunicació
 
 
El Govern ha aprovat el Pla per desplegar la TDT i garantir-ne la cobertura arreu de Catalunya, d’acord amb el calendari acordat pel Fòrum de la TDT el novembre de 2007. Per afrontar la implantació tècnica de la TDT i garantir-ne la cobertura a tot el territori, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el de Governació i Administracions Públiques invertiran 11,5 milions d’euros.
 
El procés d’encesa de la TDT es farà per demarcacions, s'inicia el primer semestre de 2008 i finalitzarà el segon semestre de 2009. L'encesa digital arriba el primer semestre de 2008 a les demarcacions de Girona, Reus, Vic, Vilanova i la Geltrú i Mataró. El segon semestre de 2008, a les demarcacions de Granollers, Igualada, Tarragona, Manresa i Palafrugell. El primer semestre del 2009 se sincronitzarà l'encesa digital a Balaguer, Blanes, Figueres i Lleida i el segon semestre de 2009, a Olot, la Seu d'Urgell, Tortosa i Vielha Mijaran. Per últim, entre el 2008 i el 2009, tindrà lloc el trànsit a la televisió digital a les demarcacions de Barcelona, Cornellà-Baix Llobregat i Sabadell.
 
En aquest procés, les institucions, associacions i empreses representades al Fòrum de la TDT s'han compromès a sincronitzar l'encesa de les televisions digitals d'àmbit local, nacional i estatal, per tal que el ciutadà no hagi de simultaniejar la tecnologia analògica i la digital per tenir accés a tota l’oferta de televisió.
 
Per fer efectiva la sincronització de les emissions de les televisions locals, nacionals i estatals abans del 2010, el Govern ha acordat que contractarà mitjançant concurs públic el servei de transport i difusió del senyal digital així com el desplegament, manteniment i supervisió de les infraestructures necessàries per articular la xarxa de centres emissors.
 
Per altra banda, i amb l’objectiu de promoure el trànsit a la TDT dels usuaris, el Govern va engegar el desembre passat una campanya de comunicació amb el lema Una tele sense TDT no és una tele, per promoure l’adaptació a la televisió digital terrestre. Aquesta campanya, que tindrà continuïtat durant el 2008, es complementarà amb plans intensius de comunicació en cadascuna de les demarcacions per augmentar el nombre d'instal·lacions col·lectives adaptades a la TDT i garantir la sintonització de tots els canals, inclosos els locals.
 
Per rebre la TDT, els usuaris hauran d’adaptar la seva antena i disposar d’un televisor amb descodificador. El trànsit a la TDT tindrà un impacte sobre 2.200.000 llars catalanes. Segons un estudi encarregat per la Secretaria de Mitjans de Comunicació a la Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (FECEMINTE), actualment un 53% de les llars catalanes estan adaptades a la TDT.
 
 
La TDT: més qualitat, més canals, més pluralisme
 
La Televisió Digital Terrestre (TDT) serà l'única televisió en obert gratuïta i d'accés universal que existirà a partir del 3 d’abril del 2010. La TDT és un sistema de difusió del senyal de televisió que optimitza l'espectre radioelèctric i permet la multiplicació de l'oferta de canals. La TDT comporta també una considerable millora de la qualitat de la recepció de la imatge, així com del so digital i els subtítols en diverses llengües.
 
Per altra banda, permet l'accés a noves aplicacions i serveis interactius a través de les guies electròniques de programació i altres serveis d’interès públic o comercial. A diferència de les plataformes digitals per satèl·lit o cable, la TDT és en règim obert, és a dir no caldrà subscriure-s'hi, ni pagar cap quota, atès que les emissions són gratuïtes.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia