Direcció General de Comunicació

Neix el Centre de Recerca Agrigenòmica per investigar en genètica molecular vegetal i animal

query_builder   11 desembre 2007 15:00

event_note Nota de premsa

Neix el Centre de Recerca Agrigenòmica per investigar en genètica molecular vegetal i animal

. El nou centre està format per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Centre Surperior d'Investigacions Científiques (CSIC), i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

. La seu estarà ubicada a un entorn universitari al campus de Bellaterra

El Govern ha aprovat avui l'admissió de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a nou membre del Consorci Laboratori CSIC-IRTA de Genètica Molecular Vegetal. Amb aquesta incoporació, neix el nou Centre de Recerca Agrigenòmica CSIC-IRTA-UAB, que farà recerca en l'àmbit de la genètica molecular vegetal, com ja feia l'antic Consorci Laboratori CSIC-IRTA, i ara també en genètica molecular en animals, bàsicament de granja.

Fruit de l'acord, la Universitat Autònoma de Barcelona cedeix uns terrenys en el campus universitari de Bellaterra, que permetran ubicar-hi la nova seu del Centre de Recerca Agrigenòmica CSIC-IRTA-UAB. Fins ara, els investigadors del Consorci format pel CSIC i l'IRTA estaven ubicats en un edifici del CSIC en el  carrer Jordi Girona de Barcelona i en el Centre de Cabrils de l'IRTA.

Així, per primera vegada, el nou Centre s'ubicarà en un entorn universitari. A més, disposarà de grups de recerca en genètica molecular vegetal, que proporcionen al sector agrícola eines innovadores per la millora i el diagnòstic de varietats vegetals, i també en genètica molecular en animals de granja, mitjançant els investigadors de veterinària de l'UAB.

L'any 2008 està previst ampliar el nombre de membres del Centre de Recerca Agrigenòmica CSIC-IRTA-UAB perquè arribi fins a uns 200, i està prevista la incorporació de la Universitat de Barcelona.

El nou Centre neix amb la voluntat de ser un punt de referència en la investigació de la genètica molecular vegetal i de la genètica molecular en animals de granja, àmbits de recerca que incideixen directament en el futur del sector agropecuari català.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia